Brajović: Crna Gora po stepenu postignutog razvoja prva naredna članica EU

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović je rekao da Crna Gora – kao članica NATO i po stepenu postignutog razvoja prva naredna članica Evropske unije – razumije značaj izgradnje partnerskog odnosa, kao i bolje međudržavne povezanosti na svim poljima za održiv ekonomski i društveni razvoj, a samim tim i za izvjesniju budućnost koju očekuju naši građani.

Brajović: CG će donijeti zakon, nijedan vjernik neće biti ugrožen

"Od 2006. odluke o Crnoj Gori donose isključivo njeni građani, a pokušaji stvaranja tenzija u društvu, kao i pokušaji regrutacije vjernika koju sprovodi Srpska pravoslavna crkva i dio opozicije, potpomognuti djelovima vlasti druge države - perfidna je manipulacija orijentisana ka materijalnim, a ne duhovnim vrijednostima", saopštio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

Brajović primio ambasadora Holandije: Crna Gora postigla ogroman napredak

Proces pristupanja postaje sve zahtjevniji što je država bliža članstvu u Evropskoj uniji (EU), ocijenio je ambasador Holandije Hendrik van den Dol, navodeći da nakon višegodišnjeg službovanja u regionu, može da svjedoči ogromnom napretku koji je postigla Crna Gora.

Brajović u Sloveniji: Proširenje Zapadnog Balkana da bude na listi prioriteta

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, koji boravi u zvaničnoj posjeti Republici Sloveniji i predsjednik Državnog zbora Dejan Židan ocijenili su danas važnost susreta zvaničnika dviju država, kako u oblasti parlamentarne saradnje tako i kroz razmjenu mišljenja o ključnim aspektima bilateralnih odnosa, regionalnim dešavanjima, budućnosti Evropske unije i politici proširenja.

Brajović-Orav: Za uspjeh parlamentarnog dijaloga jednaku odovornost imaju i vladajuća većina i opozicija

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović razgovarao je danas sa šefom delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivom Oravom, koji mu je uručio Izvještaj Evropske komisije o Crnoj Gori za period mart 2018-2019. godine, saopšteno je iz Skupštine.