Iz Boke direktno u Podgoricu: “Šinjorina” kao odraz ličnog stila i senzibiliteta prema modi (FOTO)

Prvo nakit a potom i jedinstvene marame i torbe sa potpisom Tatjane Batuta Brajović već nekoliko godina osvajaju dame širom Crne Gore. Iz srca Boke u srce glavnog grada prije nekoliko godina stigla je “Šinjorina”, namijenjena svim ljubiteljkama jedinstvenog nakita i aksesoara. Ogrlice, minđuše, torbe, marame, a odnedavno i jedinstvene kragne sa potpisom ove talentovane dizajnerke teško da mogu proći neopažene, pa za Portal Podgorica Tatjana govori o svojoj jedinstvenoj priči koja se, kako nam otkriva, rodila na završnoj godini studija a uz talenat, volju i upornost uspješno i realizovala.

Majka kao vječiti uzor i inspiracija: Prva kolekcija ručno rađenih torbi dizajnerke Anje Adamović (FOTO)

Anja Adamović, modna dizajnerka iz Bijelog Polja poznata po brendu „Mina Leone“, nastavlja da oduševljava sve istinske ljubitelje i poznavaoce mode. Nakon što je prije nekoliko mjeseci na „Montenegro Fashion Weeku“ predstavila svoju kolekciju „Over the rainbow“ za koju je pokupila sve pohvale, sada je na modnu scenu istupila sa kolekcijom ručno rađenih torbi. Osam unikatnih „Mina Leone“ aksesoara upravo su ono što je i sama oduvijek priželjkivala pa je zahvaljujući talentu i kreativnosti sada stvorila, kako voli da kaže, svoju torbu iz snova. O svom novom modnom poduhvatu na koji je najviše inspirisala majka, mlada bjelopoljska kreatorka govori za FOS.

„PRA“ Anje Radulović: Ljepote crnogorskog pejzaža kroz urbane komade sa etno pečatom (FOTO)

Radost stvaranja poseban je osjećaj koji konstantno Anju Radulović iz Podgorice motiviše na nove i sve zahtjevnije poduhvate. Po završetku Likovne akademije na Cetinju, a potom usavršavanja u Italiji, ova mlada i talentovana umjetnica uspijeva da poveže svoju struku sa modnim dizajnom pa tako uporedo slika ali i kreira odjevne komade. Svojim radom često je dokazivala da je u svijetu umjetnosti sve dozvoljeno i da smo najzadovoljniji onda kada pustimo kreativnosti na volju bez bojazni od greške. 

Modna dizajnerka i stilistkinja Vesna Krivokapić iz Kopenhagena: Korona je strah, ali i inspiracija za nove kreacije

Novljanka Vesna Krivokapić, modna dizajnerka i stilistkinja, skoro dvije decenije živi i radi u Kopenhagenu. Za Portal Novi ispričala nam je kako je korona poremetila život u toj zemlji, te da joj je nametnuta situacija dala nove ideje za kreacije.

Teddy Bear-savršeni modni dodatak i jedan od najpoželjnijih kaputa za zimu

Uz trendi pletivo, koje će biti savršeni početak svake zimske kombinacije, i udobne čizme, koje će biti naš omiljeni modni dodatak sve do prvih proljećnih dana, kaput je jedan od ključnih odjevnih komada koji će svoje mjesto pronaći u zimskom izboru garderobe.

Podgoričanka zablistala na izboru za Miss Globe: Plasirala se među 15 najljepših (FOTO)

Podgoričanka Andrijana Delibašić nedavno je na svjetskom takmičenju za Miss Globe, održanom u Tirani, našu zemlju predstavila u najljepšem svjetlu. Naime, među 45 djevojaka sa pet kontinenata plasirala se u top 15 i u punom sjajnu zablistala u svim fazama takmičenja. Iako je tek nedavno ušla u svijet modelinga to mladu Podgoričanku nije spriječilo da bude bolja od konkurencije. Naprotiv, dalo joj je samo vjetar u leđa i motiv da uvijek vjeruje u sebe i ne odustaje. O izboru održanom u Tirani, utiscima ali i plasmanu Delibašić je govorila za FOS.