Bošnjak za FOS: Moramo sjesti sa DPS ako želimo izglasavanje izmjena izbornog zakona

Poslanica Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore Branka Bošnjak kazala je da su u tom opozicionom bloku svjesni da bez Demokratske partije socijalista nema dvotrećinske većine za izglasavanje izmjena izbornog zakona, te da se mora sjesti sa njima.

DF: DPS bi da osnuje partijsku crkvu

Na jutrošnje reagovanje Demokratske partije socijalista u kom se navodi da Demokratski front želi na čelo Mitropolije cnorogorsko primorske, te da pristalice DF iz SPC, svjesno zloupotrebljavaju crkvu, i da ovakvi potezi, kako ocjenjuju u DPS-u, predstavljaju jeres i skrnavljenje vjere, reagovali su iz iz DF-a. Oni navode da je groteskno kad u, kako su je nazvali, Demonskoj partiji satanista prosipaju floskule o odvojenosti crkve od države.

DF: Podrška MCP, Đukanovićeva izjava posljednji čin obračuna sa istinskim vrijednostima našeg naroda

Predsjedništvo Demokratskog fronta (DF) danas je snažno podržalo Mitropoliju crnogorsko-primorsku u odbrani od, kako je saopšteno iz tog političkog saveza, režimskih nasrtaja na njenu imovinu i sveštenstvo.

DF Budva: Nećemo dozvoliti kotorski scenario, očigledna namjera da se nanese šteta DF-u

Zlonamjerni su i netačni navodi da je povodom današnjih dešavanja u SO Budva došlo do formiranja saradnje između DF-a i DPS-a. Radi se o podmetanjima naših koalicionih partnera, prvenstveno Demokrata, Crnogorske i URA, koji su mimo dogovora, suprotno Statutu i Poslovniku, zakazali sjednicu Skupštine sa namjerom da disciplinuju predsjednika Opštine, saopštili su iz Demokratskog fronta.

DF: Brajović da do kraja odigra tango s braćom Đukanović, možda završi samo sa nanogicom

Iz Demokratskog fronta danas je poručeno da je posljednja adresa koja je trebalo da se oglasi povodom, kako su kazali, sramne presude liderima DF-a Ivan Brajović koji je, prema njihovim riječima, protivustavno i protivzakonito bio dio kriminalne organizacije koja je zloupotrijebila Parlament dajući mu svojstvo istražnog sudije za određivanje pritvora opozicionim poslanicima.

Da li je opozicija razbijena (Fos analiza)

Pogrešno je insistirati na vještačkom ukrupnjavanju opozicije i srljati ka sporazumima jer su prevelike razlike među njima da bi to urodilo plodom, odnosno da bi se ugrozila Demokratska partija socijalista, ocijenili su sagovornici FOS-a. Navode da je još uvijek rano se govori o tome da li će i na koji način presuda u slučaju pokušaja državnog udara na dan parlamentarnih izbora 2016. uticati na rejting Demokratskog fronta, te da najnovija dešavanja u Kotoru samo potvrđuju razjedinjenost opozicije.

''Lideri DF nikom ne prijete praznim puškama''

Umjesto da zakaže vanrednu sjednicu Odbora za bezbjednost zbog svakodnevnih mafijaških ubistava, afere „Koverta“, državnog učešća u švercu kokaina i brutalne zloupotrebe pravosuđa u progonu lidera DF – a, Obrad Mišo Stanišić, ambasador u najavi, hvata „muštuluk“ crnogorskoj javnosti kako je bezbjednosna situacija stabilna i da će država naći način da se obračuna sa najjačim opozicionim subjektom, saopšteno je iz Demokratskog fronta.