Marković čestitao spajanje „Moračice": Zadovoljan sam dinamikom radova

 Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se danas sa rukovodstvom i vodećim inženjerima kompanije CRBC Montenegro, koja gradi prioritetnu dionicu auto-puta Bar – Boljare, i predstavnicima svih državnih organa uključenih u realizaciju ovog projekta kako bi svečano obilježili spajanje rasponske konstrukcije Mosta „Moračica" – najvećeg i najsloženijeg pojedinačnog objekta na prioritetnoj dionici auto-puta. 

Pogledajte najnoviji snimak: Završena trećina rasponske konstrukcije mosta Moračica (VIDEO)

Radovi na arhitektonskom čudu autoputa Bar-Boljare, mostu Moračica, teku u skladu su sa planiranom dinamikom. Nakon izgradnje svih pet stubova i dva oporca mosta, do sada je izliveno 299 metara kolovozne konstrukcije, što je skoro trećina ukupne dužine Moračice (960 metara).

FOS na izgradnji auto-puta Bar-Boljare: Arhitektonsko čudo Crne Gore (FOS VIDEO)

Ekipa FOS Media obišla je radove na izgradnji auto-puta Bar-Boljare, prvog u Crnoj Gori. Radovi teku predviđenom dinamikom, a na izgradnji se radi u smjenama, cjelokupnih 24 sata. Pogledajte ekskluzivne snimke iz vazduha - izgradnje mosta Moračica, koji je dug oko jedan kilometar. Auto-put kreće sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca i dolazi do oko 1.100 metara, u Mateševu. Za FOS je govorio i Vlatko Ćipranić, glavni inženjer kompanije CRBC.