1
min read
A- A+
Pročitano

Aston Martin tvrdi da je ovo najbolji automobil ikada na asfaltu

22/03/2020 - 7:04
Autor:Fos Media
319 pregleda

Aston Martin je jedan od onih proizvođača za čijim se apsolutno svakim automobilom okrenemo, ali postoje i oni koji na cesti izgledaju poput NLO-a. 

foto

Foto: Aston Martin

Upravo takav je Valkyrie, po mnogima najbolji automobil koji je asfalt vidio u istoriji. I dok se bolid u pravilu mogao vidjeti samo na studijskim fotografijama ili u jurnjavi testnim poligonom u Silverstonu, sada je jedan primjerak stigao na javne prometnice. 

Prvi je to Aston Valkyrie s registracijskim tablicama i prvi koji se zakoturao javnim asfaltom. Za svakog prolaznika kojeg automobili imalo zanimaju ovakva pojava je poput spektakla koji će vas ostaviti u nevjerici. Okrenuće se i oni drugi jer će ih buka natjerati na to.

Atmosferski 6.5 V12 je dragulj mašinogradnje razvijen s Kosvortom, a nudi 1.000 KS i 740 Nm. Kao da to nije dovoljno pa je tu pomoć elektromotora za još 160 KS i 280 Nm. Sinergijski učinak je nevjerovatan: 1160 KS pri 10.500 o/min i 900 Nm pri 6.000 o/min. Umjesto performansi reći ćemo da je odnos snage i mase oko 1:1, a cilj je da krug na Silverstonu odveze istim vremenom kao bolid Formule 1.

Planirana je proizvodnja 150 primjeraka, a prvi će biti isporučeni u drugoj polovini godine. Svi su rezervisani i to po početnoj cijeni od 2,5 milijuna funti.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari