1
min read
A- A+
Pročitano

Ferarijev poboljšani model je san svih trkača (FOTO)

29/10/2019 - 11:08
Autor:Fos Media
186 pregleda

Ferari će svoju unaprijeđenu "specijalku“ od naredne sezone ponuditi privatnim timovima širom svijeta.

foto

Foto: Ferrari

Nedugo nakon predstavljanja modela 488 GT3 Evo iz čuvene italijanske „konjušnice“ na scenu je stigao i sveobuhvatno unaprijeđen 488 Challenge Evo koji će se u rukama privatnih timova uskoro trkati na stazama širom svijeta.

U Ferariju naglašavaju značajna poboljšanja u sferi aerodinamike, a vozač će sada iz kabine moći da podešava i nivo prijanjanja prednje osovine čijoj efikasnosti u spomenutom kontekstu pomaže i redizajniran prednji kraj automobila koji sada ima manji razmak između točkova.

Za poboljšano prijanjanje zadnje osovine (do 50 posto više u odnosu na prethodni Challenger) u Ferariju su redizajnirali mnogobrojne otvore za strujanje vazduha na zadnjem dijelu karoserije. Redizajniran je i veliki adaptivni spojler, a ukupnim performansama kroz zavoje svakako doprinose i posebno razvijene gume iza kojih stoji Pireli.

Ono što se ne vidi su unaprijeđenja elektronski kontrolisanog diferencijala, sistema za kontrolu prijanjanja i karbonsko-keramičkih kočnica, a nekolicina detalja u kabini (među kojima je i kamera za pregled situacije iza automobila) "posuđena“ je iz modela 488 GTE koji je na posljednjem izdanju trke 24 sata Le Mana stigao do najvišeg postolja u kategoriji GTE Pro.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari