1
min read
A- A+
Pročitano

Igalo: Britanski oldtajmeri atrakcija za turiste i lokalno stanovništvo (FOTO)

01/07/2019 - 19:33
Autor:Fos Media
145 pregleda

Proteklog vikenda, parking prostor hotela Palmon Bay u Igalu bio je prava atrakcija za sve prolaznike, koji nijesu mogli a da ne zastanu da vide, da se slikaju i raspitaju…

Foto: Radio Jadran

Foto: Radio Jadran

Jer, na njemu se smjestilo preko 60 oldtajmera britanske kompanije Morris. 

Najstariji od njih proizveden je prije 80 godina i svi su u voznom stanju, sa originalnim dijelovima.

Automobili su u vlasništvu članova kluba Morris Garages iz Italije, ljubitelja vozila kompanije Morris, koji su bili na proputovanju kroz Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

„Klub u Italiji je osnovan da bi ljubiteljima pružali informacije o svakom tipu vozila. Zainteresovani mogu dobiti na uvid kompletnu dokumentaciju kako da održavaju i poprave auto. Članovi kluba, inače, druže se po čitavom svijetu, pa je ovo proputovanje bilo i radi toga. Posjetili su Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru – putuju i pokazuju ljudima kako izgledaju vozila koja se više ne proizvode serijski“, kazao je za Radio Jadran BojanIlić, generalni menadžer hotela.

Foto: Radio Jadran
Foto: Radio Jadran 

Vlasnici automobila iskoristili su dvodvevni boravak u Igalu da posjete Kotor i Tivat, a brodićima su obilazili Boku.

Ilić dodaje i da su u jednom trenutku imali bojazan da li će i gdje moći da smjeste sve automobile, s obzirom da je hotel skoro popunjen, međutim, svaki ovaj praktično muzejski eksponat našao je svoje mjesto.

Foto: Radio Jadran
Foto: Radio Jadran 

Poznavaoci tvrde da bi cijena mogla dostići i 100 hiljada eura ili više, u zavisnosti od stanja u kom se auto nalazi, pređene kilometraže i sličnog.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari