1
min read
A- A+
Pročitano

Mafijaški Ferrari "pretvoren" u policijski automobil (VIDEO)

13/06/2018 - 11:23
Autor:Fos Media
254 pregleda

Ako se budete kretali ulicama Milana u Italiji i pri tome primijetite nesvakidašnji policijski automobil, to je vjerovatno Ferrari 458 Spider.

a

Foto: Printscreen/Youtube

Radi se o automobilu koji je nekada pripadao članu mafije, a koji sada služi policiji. Skupocjeni Ferari se neće koristiti za svakodnevne policijske poslove, nego za edukaciju djece o tome da se kriminal ne isplati.

Italijanska Vlada je zaplijenila Ferrari 458 Spider u sklopu primjene zakona protiv mafije. Njegov prethodni vlasnik je osuđen zbog kriminala, a automobil je Vlada poklonila policiji u Milanu.

Policija je napravila manje modifikacije dovoljne tek da se civilni Ferrari pretvori u policijski automobil. Automobil je bio u potpunosti bijele boje, a naknadno su mu dodate policijske boje i naljepnice. Takođe, ugrađena su policijska svjetla i blinkeri. U unutrašnjosti su promjene male, jer su dodati policijski radio i dugmad za aktiviranje svjetala i sirena. Mjesta za kriminalce naravno nema, navodi klix.ba.

Milanska policija ne planira zauvijek da zadrži ovaj automobil, već će ga prodati na aukciji a novac pokloniti žrtvama mafijaških zločina.

Policijski superautomobili nisu ništa novo, jer ih policija zapljenjuje ili dobija na poklon od proizvođača. Lamborghini je poklonio Huracan italijanskoj policiji.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari