1
min read
A- A+
Pročitano

Porše nudi poznate modele u kombinaciji s ručnim mjenjačem

31/10/2019 - 10:27
Autor:Fos Media
203 pregleda

Odlična vijest za ljubitelje tradicionalnih rješenja: Porše će aktuelne modele 911 karera S i 911 karera 4S uskoro ponuditi i u kombinaciji s ručnim 7-stepenim mjenjačem.

foto

Foto: Porsche

Neznatno kašnjenje prilikom ubrzanja od 0 do 100 km/h, u odnosu na modele 911 karera S i karera 4S koji se standardno isporučuju u kombinaciji sa 8-stepenim automatskim mjenjačem s dva kvačila (PDK - Porsche Doppelkupplungsgetriebe), zasigurno neće smetati ljubiteljima tradicionalnih rješenja kojima će (bez dodatnih troškova) njemačka automobilska kompanija spomenute modele uskoro ponuditi u kombinaciji s ručnim 7-stepenim mjenjačem.

U standardnoj opremi kupe i kabrio karera S i 4S s ručnim mjenjačima biće i Sport hrono paket, a elektronska ograničena blokada diferencijala koja se isporučuje uz PDK mjenjače u ovom slučaju biće zamijenjena tradicionalnom mehaničkom varijantom, prenosi Kliks.

U Poršeu još nisu objavili zvanične podatke, ali najavljuju da će 450 konjskih snaga koje isporučuje trolitarski 6-cilindarski bokser motor u kombinaciji s trećom papučicom biti dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h „ispod četiri sekunde“ i 306 km/h. Ručni mjenjač neće se nuditi kao opcija uz osnovnu kareru (385 KS).

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari