1
min read
A- A+
Pročitano

Postoje samo dva ovakva Meklarena, jedan prodat po astronomskoj cijeni

18/08/2019 - 13:34
Autor:Fos Media
324 pregleda

Izuzetno rijetki Meklaren F1 LM dobio je novog vlasnika nakon aukcije, a prodat je za višemilionski iznos.

foto

Foto: RM Sotheby's

Radi se o najskuplje prodanom Meklarenu F1 svih vremena, koji je prodat za 19,8 miliona dolara. Automobil je ostao "kratak" za nekoliko miliona, jer je prije aukcije procijenjeno da bi novi vlasnik mogao izdvojiti 23 miliona dolara.

Automobil je prodat na aukciji kuće RM Sotbis te je privukao veliku pažnju dolaskom na podijum. Aukcija je trajala četiri minuta, a novi kupac je privatni kolekcionar koji živi u SAD i bez sumnje će uživati u jednom od svega dva Meklarena F1 koje je kompanija prepravila po LM specifikacijama. To znači da je dobio daunfors paket koji je promijenio prednji dio automobila i dodao ventilacijske otvore iznad prednjih točkova, kao i spojler nazad. Njegov 6,1-litarski V12 motor je oslobođen blokade te umjest 627 KS razvija 680 KS.

Osim LM poboljšanja, bivši vlasnik je poslao automobil nazad u Meklarenovu bazu u Velikoj Britaniji 2000. godine kako bi dobio bolja svjetla, prilagodljivi amortizer, 18-inčne felne, radio i novu boju, prenosi Klix.

Automobil je bio i u Singapuru, a potom i na Novom Zelandu. Tamo ga je barem jednom mjesečno vozio amaterski vozač Endrju Bagnel. Meklaren je prešao 21.488 kilometara.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari