1
min read
A- A+
Pročitano

Propalo spajanje Renoa i Fijat Krajslera, nema političkih uslova da kombinacija bude uspješna

06/06/2019 - 11:28
Autor:Fos Media
110 pregleda

Fijat Krajsler povukao je ponudu za spajanje sa francuskim proizvođačem automobila Renoom, saopštila je italijansko-američka kompanija.

foto

Foto: Renault

Ta najava uslijedila je nakon neuspjelog pokušaja članova odbora Reno kompanije da donesu odluku o ponudi, prenosi Tanjug.

Kompanija Reno saopštila je da nije mogla da postigne dogovor, jer su predstavnici francuske vlade, koja je i najveći dioničar sa 15 odsto udjela, zatražili odlaganje.

Krajem maja Fijat Krajsler je napravio ponudu od oko milijardu dolara za spajanje sa Renoom, opisavši je kao transformativni predlog koji bi stvorio globalnog automobilskog lidera.

"Jasno je da u Francuskoj ne postoje politički uslovi da bi takva kombinacija bila uspješna. Ostajemo čvrsto uvjereni u uvjerljivu transformacijsku uvjerenost predloga, čiji su uslovi pažljivo izbalansirani kako bi omogućili značajnu korist objema stranama", naveo je Fijat Krajsler u saopštenju.

Kako se navodi, spajanje Renoa i njih omogućilo bi kompanijama da dijele troškove razvoja tehnologija, poput električnih vozila.

Osim francuske vlade udio u Renou ima i japanski Nisan, zbog čega su predstavnici vlade od japanske kompanije tražili podršku za spajanje sa Fijatom, ali je Nisan bio uzdržan, pa je francuska vlada tražila još vremena za pregovore.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari