1
min read
A- A+
Pročitano

Rat limuzinama: Porše višestruko pobijedio Teslu (VIDEO)

20/10/2019 - 7:00
Autor:Fos Media
592 pregleda

Ako ste mislili da je Teslina limuzina neprikosnoveni vladar u segmentu električnih limuzina, prevarili ste se. Stigao je Porše.

foto

Foto: Printscreen

Upravo to se može zaključiti iz testa koji je objavio njemački magazin Vox Automobili, a koji je direktno sučelio top verzije Poršeove i Tesline limuzine. Rezultati jasno idu naruku Poršeu, a to znači pjenu na ustima Teslinih fanova ionako poznatih po tankom fitilju, prenosi Index.hr

A snage su odmjerili Tajkan, model Turbo S, te Tesla Model S P100D. Modeli su izloženi nizu testova, pretežno u uslovima mokre podloge. U prvom testu željelo se vidjeti koji će model bolje držati putanju pri nagloj promjeni smjera. Tu je očekivano Porše bio nadmoćan. Teslina limuzina je pri 90 km/h poletjela "preko nosa", dok je Porše zavoj odradio suvereno pri 97 km/h. Godine iskustva koje je Porše skupio na konvencionalnim sportskim modelima su očito uspješno iskorištene i na električnom bolidu.

Automobili su potom stigli i na trku ubrzanja. Vozilo se dva puta, jednom na mokrom, a Porše je zbog boljeg starta bio brži.

Nakon objave videa javili su se brojni Teslini fanovi. Smatraju da su testovi namješteni, a glavni dokaz je da su Porše i magazin njemački. Ono što je definitivno tačno je da Poršeu nije suprotstavljena najnovija verzija Tesline limuzine pa konačni rezultat treba uzeti uz malo zadrške.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari