1
min read
A- A+
Pročitano

Rols-Rojs ukida devet hiljada radnih mjesta

21/05/2020 - 7:04
Autor:Fos Media
50 pregleda

Poznati britanski proizvođač luksuznih automobila i motora za avione, Rols-Rojs, saopštio je da će zbog krize izazvane pandemijom novog koronavirusa ukinuti devet hiljada radnih mjesta.

foto

Foto: BBC

Kompanija, koja proizvodi automobile i avionske motore, objasnila je da će smanjenje radne snage za skoro petinu uglavnom pogoditi njeno odjeljenje civilnog vazduhoplovstva, prenose Nezavisne novine.

Takođe, iz Rols-Rojsa su kazali da će avio-industriji biti potrebno nekoliko godina da se oporavi od posljedica globalne pandemije.

"Ovo nije kriza naše proizvodnje. Ali je kriza sa kojom se suočavamo i sa kojom se moramo suočiti", kazao je izvršni direktor Rols-Rojsa, Voren Ist.

Očekuje se da će se najveći dio smanjenja radnih mjesta odnositi na Veliku Britaniju. Rols-Rojs zapošljava 52 hiljade ljudi širom svijeta.

East je za BBC rekao da kompanija još nije zaključila gdje će tačno doći do ukidanja radnih mjesta, zbog konsultacija sa sindikatima.

"Pošteno je reći da je trenutno naše poslovanje u civilnom vazduhoplovstvu obuhvata oko dvije trećine ukupnog broja zaposlenih u Velikoj Britaniji", naveo je Ist.

Osim ukidanja radnih mjesta, kompanija je saopštila i da će smanjiti troškove u područjima kao što su njeni proizvodni pogoni i imovina.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari