1
min read
A- A+
Pročitano

Zašto Meklaren odbija da proizvodi električne automobile?

08/09/2019 - 14:32
Autor:Fos Media
263 pregleda

Kad je Meklaren u pitanju, performanse su imperativ, a potom dolazi sve ostalo.

foto

Foto: McLaren

A to znači da ih struja ne zanima. Barem ne u obliku električnog hipersportskog automobila kakav pripremaju Rimac, Pininfarina i odnedavno Lotus. Njihov izlet u obliku hibridnog P1 je bio maksimum na koji su spremni, a za dalje su potrebne tehnološke inovacije. A prije 2025. godine se to zasigurno neće dogoditi.

Naime, Meklarenov šef marketinga Džejmi Korstorfin je za australijski Motoring izjavio kako oni razmišljaju o električnom modelu, ali ga neće ponuditi kako bi samo zadovoljili emisijske standarde. Neće ga ponuditi sve dok ne bude bolji od klasičnog sportskog automobila.

Osnovni razlog za ovu odluku je masa. Korstorfin je rekao kako će radije čekati dok ne budu mogli ponuditi najbolji hipersportski električni model nego pogaziti svoju filozofiju lake gradnje. Električni pogon je odličan, ali prevelika masa nepovoljno utiče na iskustvo vožnje i same performanse, mišljenja su u Meklarenu.

"Recimo da želite voziti pola sata na stazi. Ako je to električni bolid, moraće imati 800 km dosega i biti nizak kao palačinka. Nevjerojatna je količina energije potrebna za visoke performanse na stazi. A onda ćete ga morati i puniti", bio je jasan šef marketinga.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari