1
min read
A- A+
Pročitano

Facebook: Od danas potrebne dozvole za objavu izbornih i političkih oglasa u 32 zemlje

05/03/2020 - 18:11
Autor:Fos Media
141 pregleda

Kako bi omogućio zdrav diskurs i postao pozitivna pokretačka snaga demokratije u zemljama širom svijeta, Facebook od danas preduzima mjere kako bi smanjio širenje dezinformacija, pomogao u sprečavanju stranog miješanja u izbore i uveo viši stepen transparentnosti i autentičnosti oglašavanja, saopšteno je iz te kompanije.

Foto

Facebook

''Svako ko želi da objavljuje izborne ili političke oglase u Crnoj Gori moraće da potvrdi svoj identitet na osnovu identifikacione oznake koju izdaje zemlja u kojoj želi da objavljuje oglase i da objelodani ko snosi odgovornost za oglas. Oglašivač može da odabere da on lično, Facebook stranica koju vodi ili njegova organizacija budu navedeni u izjavi o odricanju odgovornosti u vidu napomene „Plaćeno od strane“, navode iz te kompanije.

''Facebook će danas zahtjevati da oglašivač dostavi dodatne informacije, kao što su lokalna poslovna adresa, lokalni telefonski broj, e-mail adresa i vebsajt, ukoliko odluči da u izjavi o odricanju odgovornosti navede svoju organizaciju ili naziv Facebook stranice. Na osnovu ovih zahtjeva, oglašivači se smatraju odgovornim za oglase koje objavljuju na Facebook-u i Instagram-u'', pojašnjavaju.

''Postupak dobijanja dozvole može da potraje nekoliko dana tako da bi oglašivači trebalo sada da započnu ovaj postupak kako bi se izbjeglo kašnjenje u objavljivanju ovih vrsta oglasa'', zaključuje se u saopštenju.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari