1
min read
A- A+
Pročitano

Nova verzija logotipa: Ajfon jabuka više neće biti ista

22/07/2019 - 21:35
Autor:Fos Media
444 pregleda

Sa novim izdanjem iPhone-a za 2019. godinu ljubitelji proizvoda tog brenda dobiće i još jedan “poklon”, koji bi makar simbolički trebalo da predstavlja povratak Apple-a korijenima.

Foto: Printscreen/YT

Foto: Printscreen

Od kada je Stiv Džobs svijetu predstavio prvi iPhone, sjajna jednobojna gricnuta jabuka je globalno postala mnogo prepoznatljiviji simbol, što je ostala i do danas.

To bi, međutim, od ove jeseni moglo da se promijeni, budući da je u pripremi je nova verzija logotipa koja bi jabuku trebalo da predstavi u šest boja po kojima je Apple bio poznat u svojim ranim danima.

Takav logo je debitovao sa računarom Apple II, sada već davne 1997. godine. Kompanija je od 1998. počela da se prebacuje na jednobojne logotipove, što je vremenom postalo standard, podsjeća Independent, prenosi B92.

Novo izdanje starog logotipa moglo bi ove godine da se nađe na ograničenoj seriji iPhone-a, slično seriji Product Red koja iPhone nudi u inače redvno nedostupnim bojama.

Apple inače važi za kompaniju koja nije sklona nostalgiji, ali su i oni izgleda riješili da pokažu interesovnje za sopstvenu istoriju, što je rastući trend posljednjih godina.

Apple je, inače, u martu prikazao film koji je u priličnoj mjeri predstavljao referncu na rani Appleov logo i slogan “Think Different”.

Pročitajte i ovo:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari