1
min read
A- A+
Pročitano

Problem sa serverima uzrokovao pad Fejsbuka

15/03/2019 - 22:54
Autor:Fos Media
71 pregleda

Kompanija Facebook okrivila je “promjenu konfiguracije servera” za najveći pad te društvene mreže u istoriji, koji se dogodio u srijedu gdje su njene aplikacije prestale da rade širom svijeta.

Foto

Foto: Shutterstock

Nestanak usluge trajao je najmanje 12 sati u više područja širem svijeta, a najveći udar bio je u Sjevernoj Americi i Evropi, prema podacima internete stranice za praćenje rada stranica downdetector.com.

Nakon objave da ima problema, Facebook je ostao bez komentara gotovo 24 sata prije nego što su objavili objašnjenje i izvinjenje.

“Kao rezultat nove konfiguracije servera, mnogi korisnici su imali problema sa našim aplikacijama i uslugama. Riješili smo problem i naši se sistemi oporavljaju. Jako nam je žao zbog problema i zahvalni smo na vašem strpljenju”, navodi se u objavi, prenosi N1.

Nestanak je, vjeruje se, bio najveći u istoriji Fejsbukova, a koji sada broji oko 2,7 milijarde korisnika samo na glavnoj društvenoj mreži, uz još Instagram i aplikacije za poruke.

Kao i kod prethodnih nestanka, #FacebookDown je još jednom postao vrlo popularan “hashtag” na konkurentnoj mreži Twitteru.

Bloomber News je objavio da Facebook razmatra povraćaj novca oglašivačima čije poruke nisu mogle biti poslate.

Pročitajte i ovo:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari