1
min read
A- A+
Pročitano

Gugl uvodi striktne provjere YouTube kanala

12/01/2018 - 21:42
Autor:Fos Media
37 pregleda

Google započinje striktnije provjere YouTube kanala koji su dio Google Preferred Premium oglašivačkog programa, izvještava Bloomberg.

Foto

Foto: the Sun

Anonimni izvori kažu da će kompanija koristiti humane moderatore kako bi identifikovala video zapise koji trebaju biti uklonjeni sa popularnog internet servisa.

Ovaj Googleov potez reakcija je na zabrinutost oglašivača zbog video snimaka s djecom, kao i uvraedljivog ponašanja zvijezda YouTubea kao što je Logan Paul koji je blokiran nakon objavljivanja videa s mrtvim tijelom u japanskoj šumi Aokigahara.

Google inače svoju Youtube platformu reklamira kao zbirku najpopularnijih YouTube kanala među Amerikancima od 18. do 34. godine te najzahtjevniji i najbrendiraniji sadržaj organizovan u kategorijama poput mode, pop kulture i recepata.

Međutim, zbog nedavnog gafa s videom Logana Paula, Google Preferred platforma našla se na meti kritika javnosti, prenosi klix.ba. Loganov video sa prikazom samoubice bio je označen kao neprimjeren te je proslijeđen moderatoru koji je, navodno, odobrio njegovo objavljivanje. Nakon izuzetno negativne reakcije javnosti, snimak je uklonio sam autor, ali kopije videa preplavila su internet. 

Potparol YouTubea kazao je američkim medijima kako su Google Preferred platformu izgradili kako bi njihovim klijentima omogućili da što lakše dođu do najstrastvenije publike.

Uvođenjem striktnijih provjera video sadržaja i kanala, Google i YouTube zajedno žele klijentima ponuditi još veću garanciju za ono što kupuju putem Preferred Premium oglašivačkog programa.

Tagovi

Komentari