1
min read
A- A+
Pročitano

Zatvoren deveti festival Otvoreni dani nauke

05/10/2019 - 16:00
Autor:Fos Media
70 pregleda

Dvorac Petrovića na Kruševcu je danas u 14 sati zatvorio svoja vrata, čime je označen kraj devetog po redu festivala Otvoreni dani nauke.

foto

Foto: Gov.me

Od 1-5. oktobra posjetioci su imali prilike da uživaju u brojnim postavkama kako u parku Dvorca tako i u samom Dvorcu gdje je bila izložba „Bio kosmos, tehnologija i umjetnost“. Osim ova dva mjesta, program je bio realizovan i na više lokcija u Podgorici, ali i u drugim gradovima širom Crne Gore.

"Ponosni smo na činjenicu da je značaj festivala prepoznat kako od crnogorskog društva tako i od kompanija, ali i međunarodnih institucija koje su bile dio ovog događaja. Jednom godišnje omogućili smo svim ljubiteljima nauke da posjete mjesto na kojem će im ova oblast biti prezentovana na najbolji mogući način, uz mnoštvo prezentacija, radionica i interaktivnih predavanja. Od velikog je značaja, za našu zajednicu, što su osnovne i srednje škole prepoznale kvalitet ovog događaja, i u organizovanim grupama dolazile da posjete naš festival i uzmu učešća u njemu. Imali su prilike da se bolje upoznaju sa programiranjem, satelitskim radio komuniciranjem, da naprave igrice, da štampaju pomoću 3D štampača, da saznaju koje su to nove metode za liječenje najopakijih bolesti, da vrše eksperimente iz fizike, hemije, biologije, da saznaju šta se to sve nalazi na nebu, naučili su kako se pravilno demontira vozilo u reciklažnom centru, ali su imali priliku i da uživaju u izložbama. Sasvim smo sigurni da smo ispunili njihova očekivanja", piše u saopštenju Ministarstva nauke.

Današnji dan je pak ostao u znaku šahovskog meča između Srbije i Crne Gore, koji se odvijao na Elektrotehničkom fakultetu.

Sam događaj je otvorila Đurđina Bulatović, direktorica festivala, a program „Šah-logističko razmišljanje“ realizovao je šahovski klub „Dijagonale“. Posjetioci programa su imali priliku da se bolje upoznaju sa pravilima ove igre, ali i da saznaju na koji način se razvija usavršavanje šaha pomoću modernih tehnologija.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari