1
min read
A- A+
Pročitano

BBC: Muškarci i dalje prednjače na listi najplaćenijih

11/07/2018 - 21:29
Autor:Fos Media
44 pregleda

BBC je objavio novu listu zarada najplaćenijih zvijezda te medijske kuće, a prvih 12 mjesta zauzeli su muškarci.

FourFourTwo

Geri Lineker, foto: FourFourTwo

Voditelj emisije "Match of the Day" Geri Lineker (Gary Lineker) našao se na vrhu liste najplaćenijih sa zaradom izmedju 1,75 miliona i 1,76 miliona funti, čime je Krisa Evansa (Chris Evans) potisnuo na drugo mjesto.

Osim Evansa, među onima čija je plata smanjena od prošle godine su Grejam Norton (Graham Norton), Džeremi Vajn (Jeremy Vine), Džon Hamfris (John Humphrys), naveo je BBC, prenosi agencija Beta.

Klaudija Vinklman (Claudia Winkleman) je i dalje najplaćenija žena sa zaradom uzmeđu 370.000 i 379.999 funti, ali je sa prošlogodišnjeg osmog mjesta pala na 13, a među osam žena koje su se našle na listi su Meri Beri (Mary Berry) i Emili Majtlis (Emily Maitlis).

BBC međutim ističe da povišice i smanjenje plata nisu u potpunosti uticali na ovu listu, ali da će se to "iskristalisati" na narednoj.

Prošlogodišnja BBC lista izazvala je negodovanje javnosti zbog nejednakih zarada muškaraca i žena. Na prošlogodišnjoj listi prvih sedam mjesta zauzeli su muškarci.

Urednica Bi-Bi-Si (BBC) servisa na kineskom jeziku Keri Grejsi podnijela je početkom godine ostavku na to mjesto u znak protesta zbog nejednakih zarada muškaraca i žena koji su urednici međunarodnih izdanja te medijske kuće.

Grejsi, koja je radila za BBC više od 30 godina, napisala je u otvorenom pismu da ne može da obavlja svoj posao na visokom nivou dok se bori sa šefovima za jednake zarade žena i muškaraca.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari