1
min read
A- A+
Pročitano

Deset citata Keri Bredšo na koje se uvijek dobro podsjetiti

25/03/2020 - 22:59
Autor:Fos Media
248 pregleda

Glumica Sara Džesika Parker danas slavi 55. rođendan, a tim povodom skupili smo deset citata Keri Bredšo o životu, prijateljstvu, ljubavi prema sebi i drugima, ne odustajanju i nadi na koje se uvijek dobro podsjetiti.

f

Foto: outnow.ch

1. Dok se vozimo tom cestom zvanom život, s vremena na vrijeme djevojka će se osjećati pomalo izgubljeno. A kad se to dogodi treba prestati razmišljati o tome što je moglo ili trebalo biti, zavezati pojas i nastaviti dalje.

2. Možda je prošlost poput sidra, ne da nam naprijed. Možda trebaš otpustiti osobu kakva si bio da bi postao osoba kakva ćeš biti.

3. Možda najbolje što svako od nas može napraviti je ne odustati, igrati s kartama koje smo dobili i obogatiti modnim dodacima ono što nosimo.

4. Ne zaboravi zaljubiti se prvo u sebe.

5. Kažu da ništa ne traje zauvijek; snovi se mijenjaju, trendovi dolaze i odlaze, ali prijateljstva nikada ne izlaze iz mode.

6. Neke ljubavne priče nisu epske novele. Neke su kratke priče. Ali to ne znači da su išta manje ispunjene ljubavlju.

7. Životno je pravilo da sve što si ikada želio dođe one sekunde kada prestaneš to tražiti.

8. S vremenom sve dođe na svoje mjesto. Do tada, smij se zbrci, živi za trenutak, i znaj da se sve događa s razlogom.

9. Najuzbudljivija, najizazovnija i najvažnija veza od svih je ona koju imaš sa sobom. I ako pronađeš nekoga ko će voljeti onu tebe koju i ti voliš, to je jednostavno fantastično.

10. Nekada trebamo prestati analizirati prošlost, prestati planirati budućnost, prestati odgonetavati kako se tačno osjećamo, prestati odlučivati što tačno želimo i jednostavno vidjeti što će se dogoditi.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari