1
min read
A- A+
Pročitano

Dodijeljene nagrade debitantima na Džada Film Festu

16/06/2019 - 14:19
Autor:Fos Media
51 pregleda

Sinoć je u Moskovskoj ulici organizovana svečana dodjela nagrada na Džada Film Festu - Međunarodnom festivalu debitantskog igranog filma.

foto

Foto: Aleksandar Jaredić

U trci za nagradu učestvovalo je sedam debitantskih filmova: "Granice kiše", "Meso", "Iskra", "Nesavršeno doba", "Osmi povjerenik", "Ono što ostaje" i "Balkan Noir". Svi filmovi su nominovani u dve kategorije: najbolji debitantski igrani film i najbolji režiser debitant. 

Tročlani žiri u kome su reditelj i scenarist Miroslav Momčilović, producent Ivan Đurović i predsjednik žirija, reditelj Hrvoje Hribar, jednoglasno su donijeli odluku da nagrada za najboljeg režisera debitanta ode u ruke rediteljskog dua filma "Granice kiše" – Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića, kojim je otvoren ovogodišnji Džada Film Fest.

"U nizu nagrada koje je osvojio naš filmu, ova nagrada mi je najdraža jer se desila u mom rodnom gradu" – izjavio je producent  Karlo Kalezić koji je primio nagradu u ime režisera.

Za najbolji debitantski igrani film nagrađeno je ostvarenje "Iskra", reditelja i koscenariste Gojka Berkuljana.

"Velika nam je čast što smo dio ovog festivala. Došli smo na festival da podržimo naš grad, a kako sam ja dijete sa podgoričke džade moje zadovoljstvo je još veće što smo dobili ovu nagradu. " – izjavila je Ana Vujadinović scenaristkinja filma "Iskra" u obraćanju publici.

Nagrade debitantima je uručio gdin Ivan Đurović, član žirija. Predstavnica NLB banke, gospođa Jelena Vujović, ispred sponzora nagradnog fonda, uručila je dobitnicima čekove u vrijednosti od po 1.000 eura.

"Želim da pohvalim inicijativu organizatora Džada Film Fest-a što su izabrali za takmičarski dio programa upravo debitantski igrani film. NLB banka uvijek rado podržava mlade umjetnike jer znamo koliko je potrebno truda, zalaganja, talenta, znanja i timskog rada da bi nastalo jedno umjetničko djelo, kakav je film. Vjerujemo da će ova nagrada biti jedan skroman podsticaj dobitnicima da nastave da stvaraju umjetnička djela i da živote svih nas na taj način čine mnogo boljim." – izjavila je sekretarka NLB banke, gospođa Jelena Vujović.

Danas u takmičarskom dijelu programa, u narodnoj biblioteci "Radosav Ljumović" sa početkom u 19.00h emitovaće se film "Balkan Noir", režisera Dražena Kuljanina. Revijalni dio programa počinje oko 21.00h na Trgu nezavisnosti gdje biće organizovana ceremonija svečanog zatvaranja petog izdanja Džada Film Festa, poslije koje će se publika imati priliku da uživa u filmu "Cinema Paradiso".

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari