2
min read
A- A+
Pročitano

FOS sa rediteljem "Južnog vetra": Uskoro i serija, saradnja sa Glogovcem jedno od najdragocjenijih iskustava

07/11/2018 - 13:12
Autor:Anđela Đikanović
740 pregleda

Reditelj Miloš Avramović zadovoljan je reakcijom podgoričke publike na njegov film "Južni vetar" koji je za kratko vrijeme postao broj jedan u regionu, a kako i ne bi, kada su redovi ispred bisokopske sale nepregledni u svim gradovima u kojima je ekipa imala premijeru.

Foto: Gloria

Foto: Gloria

"To je neka suština svega čime se bavimo, da spajamo ljude, i širimo pozitivnu energiju. Da se razumemo, niko ne mora da pogleda ovaj film, ali siguran sam da će svako ko se odluči za to, dobiti mnogo više nego što je očekivao. To garantujem. "Južni vetar" je film koji sam dugo pokušavao da snimim. Sada su se nekako sve kockice složile, i film se otvorio na najbolji mogući način. Naša publika je ozbiljna, ima ukus, i ne trpi podvale, ne trpi da ih neko tretira kao decu kojoj treba očitati lekciju o tome šta je dobro. Publika je prepoznala i nagradila naš trud, i zbog toga mi je puno srce", zadovoljno ističe Avramović u razgovoru za FOS.

Ponosan je na cijelu glumačku postavu i naglašva da su svi bili na visini zadatka! Film obiluje akcijom, a reditelj otkriva da mu je najteže palo snimanje obračuna po kiši.

"To je sigurno najteži snimajući dan u mojoj karijeri, a sličnog su mišljenja i mnoge kolege iz ekipe. Bilo izuzetno naporno snimati 13-14 sati po blatu, vodi. Svi smo se posle tog snimanja razboleli. Svaka čast glumcima i ekipi na požrtvovanosti".

Osim odlične ekipe, intrigantne teme, publici je upečatljiva bila i sama muzika u filmu. Balkanski melos je, kako dodaje Avramović, morao da prati film jer, prosto, to je zvuk koji nas sve povezuje - od Afganistana, preko Turske do EU. Da li je u pitanju klasičan narodnjak, fuzija svega 2018. godine, gdje su se svi žanrovi pomiješali, sve to teče sa istog izvora, smatra on. Taj zavodljivi zvuk je dio naših najvećih tragedija, kao i najvećih veselja. 

Biković nosi film na leđima!

Govoreći o saradnji sa Milošem Bikovićem, Avramović naglašava da se radi o izuzetnom talentu i velikom čovjeku. 

"Ponosan sam na njega. Od ostalih velikana u postavi, Bjelogrlića, Glogovca, Todorovića, Diklića, Berčeka... od njih se to nekako očekivalo. To su veliki glumci, koji ako imaju dobar tekst, dobru građu za ulogu, ne mogu da omanu. Mislim da je ova uloga mnogim ljudima promenila mišljenje o glumačkim sposobnostima, i talentu Miloša Bikovića. On je sjajan u filmu, i nosi ga na leđima".

bikovic

Premijeru filma nažalost nije dočekao jedan od najpoznatijih glumaca na ovim prostorima Nebojša Glogovac. Avramović se prisjeća njihovog posljednjeg susreta...

"Mnogo će nam nedostajati, i neka mu je večna slava. Saradnju sa Nebojšom ću pamtiti kao jedno od najdragocenijih iskustava sa snimanja, jer je bio veliki prijatelj projekta, maksimalno posvećen, i neko od koga sam mogao dosta toga da naučim. Poslednji put sam ga video na snimanju, njegov poslednji snimajući dan na "Južnom vetru". Posle toga smo se čuli nekoliko puta, planirali viđanje, ali eto, desila se tragedija koju ćemo teško zaboraviti".

Snimanje serije počinje na proljeće

On je u intervjuu za FOS otkrio i da je u toku pisanje scenarija za 10 premijernih epizoda serije "Južni vetar" koja će se emotivati na RTS-u.

"Serija je u suštini nastavak, jer kreće od mesta gde se film završio. Mislim da će serija doneti publici mnogo više uzbuđenja, jer ćemo imati više prostora da razvijamo likove, veću "minutažu" za odnose, i sukobe. Čekaju nas velike avanture sa starim junacima, ali sa mnogo novih likova, velikih glumačkih imena. Snimanje počinje u martu 2019. godine", zaključio je Avramović.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari