2
min read
A- A+
Pročitano

Jelena Gavrilović za FOS: Ovaj posao nije trka već maraton (FOS VIDEO)

14/05/2019 - 13:20
Autor:Violeta Rovčanin
953 pregleda

Glumicu Jelenu Gavrilović, koju mnogi znaju zahvaljujući ulogama u serijama „Istine i laži“, „Ubice mog oca“, „Nemanjići“, nedavno smo sreli u Podgorici. Sa ekipom iz Crne Gore sarađivala je na snimanju kratkometražnog filma „Orlovsko gnijezdo“.  U ostvarenju Milije Šćepanovića a po scenariju Ratka Radunovića, Jeleni je pripala uloga mlade Beograđanke koja je u Podgoricu došla zbog ljubavi. Pogledajte kako se snašla na snimanju, šta kaže o svojim ulogama po kojima je ljudi pamte, gdje se na njenoj listi planova nalazi muzika koja joj je velika ljubav...

Foto

Foto: Danilo Pavlović

POGLEDAJTE VIDEO:

 

„Ja igram Beograđanku koja dolazi u Podgoricu i maćehu jednog od glavnih junaka. Ženu koja je iz Beograda došla u Podgoricu iz ljubavi. Obično iz Podgorice idu u Beograd zbog ljubavi tako da je ovo, izgleda, obrnuta priča“, priča nam Jelena o svojoj ulozi u „Orlovskom gnijezdu“.

Rad na ovom kratkometražnom filmu, priznaje, predstavlja malo opuštanje nakon mnogobrojnih obaveza koje je čekaju po povratku u Beograd.

„Super nam je. Lijepo radimo ali je drugačiji princip. Kada se radi televizijska serija mnogo je veći pritisak zato što je vrijeme novac, brzina... Potrebno je da se sve jako brzo odradi. Mi smo malo opušteniji, imamo više vremena što je nekako na filmu prirodnije da napravimo ono što reditelj želi“, kaže naša sagovornica koja se pohvalila i odličnom saradnjom sa mladim kolegama, dječaima  Plamenom Brnovićem i Petrom Kažićem, koji tumače glavne uloge.

Foto

Foto: Una Jovović

Ova glumica je popularnost stekla ulogama u serijama „Nemanjići“ , „Ubice mog oca“, „Selo gori a baba se češlja“... Kaže da za je za dobre uloge potrebna predanost i ljubav prema poslu, jer drugog recepta za uspjeh nema.

„Nema tajne uspjeha. Zapravo kada radiš posao koji voliš sasvim je prirodno da se trudiš. Treba da istraješ  jer, kao što su nas učili na akademiji, ovaj posao nije trka već maraton.“

Mnogi je naročito pamte po ulozi Tatjane koju tumači u seriji „Istine i laži“. A evo da li se i koliko njen karakter poklapa sa karakterom ovog lika...

Foto: FOS Media

Foto: FOS Media

„Pa poklapa se u tome što sam stalno na dijeti. Dosta vodim računa o sebi, ne da bih bila lijepa već da bih duže trajala. Mi smo fizički radnici. Koliko god debe doživljavali umjetnicima, moramo da ustanemo u pet, dođemo kući u sedam. Moramo da budemo zdravi jer bez toga ne može nikako da se radi“, kaže naša sagovornica.

Pored brojnih angažmana u domaćim filmovima i serijama, ova glumica je okušala sreću i na audicijama za filmove o Džejmsu Bondu.

„To je isto faktor sreće, da te vidi neki direktor iz jugoistočne Evrope, da te izabere... Sve su to prilike. Nekad se neka vrata otvore, neka se druga zatvore. Nikad ne možeš da znaš šta je zapravo tvoja prilika i da li je to reklama za banku, kratki film, serija. Moraš da radiš pošteno i to je to. Nema pravila“, kaže Jelena za FOS.

Iako ima brojne uloge iza sebe, nije zaposlena ni u jednom pozorištu. Upravo joj, kaže, ta nesigurnost daje snagu da se bori i ostavi lični pečat.

„Da sam bila zaposlena u pozorištu, vjerovatno se nikada ne bih toliko trudila da napravim neki svoj lični uspjeh. Mislim da ta vrsta sigurnosti i kada si zaštićen i imaš neku svoju kuću, stvara lagodnost a ovaj posao je baš neizvjestan i dobro je da imaš stalno tu energiju da se boriš.“

Osim glume, velika ljubav joj je i muzika pa se nada da će, pored novih glumačkih projekata, uskoro naći vremena da se posveti i muzici.

„Radim sad jednu američku seriju koja se zove ’Predstraža’ i ići će za CW Network. Gledaćemo i ovj film kada se završi. Ne znam kada će izaći iz montaže. Možda ću da radim nešto sa muzikom ili za djecu. To je ustvari nešto što bih voljela da radim“, zaključuje Jelena za FOS.

 

(Fotografije sa snimanja filma "Orlovsko gnijezdo" - Una Jovović)

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari