1
min read
A- A+
Pročitano

Komemoracija Glogovcu: "Putuj vojvodo naš i sa anđelima budi" (FOTO)

12/02/2018 - 13:08
Autor:Fos Media
714 pregleda

Komemoracija Nebojši Glogovcu počela je u 11 sati u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu, trajala je nešto više od sat vremena, a završena je gromoglasnim aplauzom preminulom glumcu koji je trajao 15 minuta.

foto

Foto: Telegraf.rs

Salu su ispunile Glogovčeve kolege među kojima su Dragan Bjelogrlić, Gordan Kičić, Danica Maksimović, Radoš Bajić, Vesna Čipčić, Tanja Bošković, Srdan Golubović, Dragan Petrović Pele, Nikola Kojo, Vlasta Velisavljević, Voja Brajović...

Prisutan je i ministar kulture Srbije Vladan Vukosavljević, piše Blic.

O Glogovcu danas kroz suze: Nikad nije izgubio obraz! (FOTO + VIDEO)

Na početku komemoracije emitovan je monolog Glogovca iz predstave "Hamlet".

Direktorka JDP, Tamara Vučković Manojlović, pozvala je na minut ćutanja. Ona je podsjetila da će glumac nedostajati najviše svojim sinovima, ćerki, porodici...

"Bio je veliki, svi smo to oduvijek znali. Slijedio je svoj talenat. Bila je radost i privilegija slijediti svaki tvoj korak", riječi su kojima je Vučković Manojlović započela govor.

O Glogovcu je sledeći govorio pozorišni reditelj Dejan Mijač, dok su se u sali čuli jecaji.

Glogovčeva supruga Milica Šćepanović
Glogovčeva supruga Milica Šćepanović

Poslednji pozdrav kolega sa klase

Na scenu su zatim izašle Glogovčeve kolege sa klase: Nataša Ninković, Vojin Ćetković, Sergej Trifunović, Nela Mihajlović i jedan za drugim uputili poslednje pozdrave preminulom glumcu.

dshb
Foto: RAS Srbija

"Nije fer, prerano si otišao... Pokazao si nam kako se može biti svoj... Putuj vojvodo naš i sa anđelima budi", rekla je Nataša Ninković.

"Stari moj, sve mi nedostaje... Dobri moj u koje nebo da gledam... Sam si, i sam sam kume moj", rekao je Ćetković, inače vjenčani kum Nebojše Glogovca.

Na kraju komemoracije na binu je izašao cio anasmbl JDP-a i svi su, okrenuti ka fotografiji Nebojše Glogovca počeli spontano da aplaudiraju preminulom kolegi.

Zatim im se pridružila cijela sala i glasne ovacije su trajale 15 minuta.

Poznati se na društvenim mrežama oprostili od Glogovca: Ostaćeš vječita inspiracija! (FOTO)

Nebojša Glogovac biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Opelo u Crkvi Sv. Nikole počinje u 14 časova.

Pročitajte još:

 

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari