1
min read
A- A+
Pročitano

Popularni horor "Nevidljivi čovjek" zaradio 50 miliona dolara nakon prvog prikazivanja

04/03/2020 - 11:27
Autor:Fos Media
163 pregleda

Film "Nevidljivi čovjek" s Elizabet Mos u glavnoj ulozi, već se pokazao kao veliki hit. Premašio je svačija očekivanja, a tokom svog prvog vikenda prikazivanja u bioskopima, već je zaradio 50 miliona dolara širom svijeta.

Foto

Foto: Printscreen/YT

Osim publike, oduševljeni su i kritičari. Na čuvenoj stranici Rotten Tomatoes, na kojoj se ocjenjuju filmovi i serije, "Nevidljivi čovjek" (Invisible Man), trenutno ima 90 posto preporuke, što je visoka ocjena za film strave i užasa.

Očekuje se daljnji uspjeh prvog horor hita ove godine. Tek što je izašao u bioskopima 27. februara, već je uspio sedmostruko povratiti dobit, s obzirom na veoma mali budžet od 7 miliona dolara koliko je u njega uloženo, piše UNILAD.

Kao nadahnuće za film poslužila je knjiga "Nevidljivi čovjek", engleskog majstora naučne fantastike - književnika H.G. Wellsa. Elizabet Mos igra ulogu Sesilije Kas, žene koju teroriše bivši dečko. On lažira svoju smrt, a potom je progoni, pa je Sesilija primorana istovremeno se boriti za svoj život i ostalima dokazati da ne gubi razum, prenosi Klix.

Film je režirao Li Vanel, poznat i po tome što je napisao scenario za horor klasik iz 2000-ih - Slagalicu strave.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari