1
min read
A- A+
Pročitano

Rekordan broj LGBT likova na američkoj televiziji

07/11/2019 - 22:28
Autor:Fos Media
275 pregleda

Serije kao što su "Betvumen", "Poza" i "Euforija" donijele su na američku televiziju rekordan broj lezbijskih, gej i transrodnih likova, doprinijevši tako prihvatanju različitosti u društvu, pokazuje izvještaj objavljen u četvrtak.

Foto

Serija Euforija

Nevladina organizacija GLAAD izračunala je da LGBT likovi čine 10,2 odsto likova u serijama koje se u najgledanijem terminu prikazuju na tradicionalnoj televiziji. U sezoni 2019/2020. u cijeloj SAD može da se gleda 488 takvih likova u svim serijama.

Broj LGBT likova posebno raste u novije vrijeme, najviše zahvaljujući nadolazećim serijama "L Svet: Genercija Q", "Betvumen" u kojoj se pojavljuje prva lezbijska superjunakinja i seriji "9-1-1: Lone Star" u kojoj će glumiti prvi transrodni crni glumac.

GLAAD je ranije pozivao televizijsku industriju da LGBT likovi do 2020. budu zastupljeni s najmanje deset odsto. Sada kada je taj procenat premašen, udruženje je povećalo cilj i autore serija poziva da do 2025. takvih likova u najgledanijim serijama bude 20 odsto, prenijela je Hina. 

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari