1
min read
A- A+
Pročitano

Zvanično: Serija “Gospodar prstenova” stiže

14/11/2017 - 16:08
Autor:Fos Media
45 pregleda

Nedavno smo pisali o glasinama da bi Amazon mogao otkupiti prava na “Gospodara prstenova” (“Lord of the Rings”) i napraviti seriju od voljenih knjiga i filmova.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Ovo je izazvalo burne reakcije obožavalaca, koji su imali podijeljena mišljenja.  Amazon je već postigao dogovor, otkupio prava i zvanično pravi seriju “Gospodar prstenova”.

Za produkciju će biti zadužen pomenuti Amazon, u saradnji sa Tolkien Estate and Trust, izdavačem HarperCollins i studijem New Line Cinema.

Radnja serije će biti smještena u Međuzemlju i pratiće događaje prije Tolkinove(John R. R. Tolkien) “Prstenove družine” (“The Fellowship of the Ring”), međutim, još uvijek nije poznato ko će biti zadužen za pisanje scenarija. Bitno je napomenuti da ovaj dogovor uključuje i potencijalnu razradu dodatnih spin off serija.

“‘Gospodar prstenova’ je kulturni fenomen koji je zarobio maštu mnogih generacija kroz knjige i filmove”, izjavila je Šeron Tal Iguado (Sharon Tal Yguado), šef scenarija u Amazonu, dodajući da im je čast raditi sa partnerima iz Tolkien Estate and Trust, HarperCollins i New Line na ovom uzbudljivom televizijskom projektu, putem kojeg će odvesti obožavaoce na uzbudljivo putovanje Međuzemljom.

Vijest dolazi nakon objave Dizni (Disney) studija o planovima da realizuje seriju “Ratovi zvijezda” (“Star Wars”), čineći poprilično očiglednom činjenicu da sve veće televizijske produkcijske kuće pokušavaju da pronađu svoju Igru prijestola” (“Game of Thrones”).

Izvor: Bosonoga

Komentari