1
min read
A- A+
Pročitano

Decenija od smrti kralja popa Majkla Džeksona

25/06/2019 - 17:14
Autor:Fos Media
137 pregleda

Danas se navršava 10 godina od smrti Majkla Džeksona, a kako bi odali počast kralju popa, njegovi fanovi okupiće se u kući u Los Anđelesu, u kojoj je primio fatalnu dozu anestetika propofola i održati bdenje na groblju na kojem je sahranjen. 

foto

Foto: NewsBeezer

Oglasilo se i imanje Džeksona, koje je u saopštenju za AP istaklo da je svijet, na današnji dan, prije 10 godina, izgubio nadarenog umjetnika i izvanrednog humanitarca. 

"Deceniju kasnije, Majkl Džekson je i dalje s nama, njegov uticaj ugrađen je u ples, modu, umjetnost i muziku trenutka. On je važniji nego ikad", navodi se u saopštenju Džekson imanja. 

Imanje je iskoristilo godišnjicu Džeksonove smrti da proslavi i istakne humanitarni rad muzičara i pozvalo njegove fanove da mu odaju počast baveći se dobrotvornim radom, bilo da je riječ o sadnji drveća, volontiranju u skloništima, čisćenjem javnog prostora ili pružanjem pomoći nekome "ko je izgubio svoj put".

Džeksonovi fanovi najavili su okupljanje u poslednjoj kući u kojoj je on živio u jednom kraju Los Anđelesa, gdje mu je doktor dao fatalnu dozu propofola. Kralj popa kasnije je proglašen mrtvim u bolnici u 50. godini.

Fanovi planiraju i bdenje u memorijalnom parku Forest Loan u kalifornijskom gradu Glendejlu, gdje je Džekson sahranjen dva mjeseca posle smrti. 

Pojedini namjeravaju da se okupe i kod Džeksonove zvijezde na Holivudskoj stazi slavnih, dok neki planiraju skup u Holivudu kako bi ukazali na, kako navode, njegovu nevinost povodom optužbi za zlostavljanje. 

U dokumentarcu HBO "Napuštajući Neverlend", koji je objavljen ranije ovog mjeseca, dvojica odraslih muškaraca optužila su Džeksona da ih je zlostavljao dok su bili djeca.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari