1
min read
A- A+
Pročitano

Druga noć Lake fest-a: Ibrica Jusić: Šobić i ja smo veliki prijatelji

10/08/2019 - 11:11
Autor:Fos Media
245 pregleda

Čast da otvori drugo veče Lake festa imao je bend “Off duty”, da bi nakon njih na scenu stupio “Kilo kilo banda”, a onda je mikrofon pripao legendarnom Dubrovčaninu Ibrici Jusiću.

Foto

Foto: Marko Ristić

On je prije nastupa kazao da su mu mnogi prijatelji iz Crne Gore govorli da ne bi trebalo da ide na rok festival.

“Valjda se djeca požele malo romantike, a ja moram ići kad me neko zovne. Na kraju krajeva, to mi je i zadatak. Očekujem jedno lijepo, romantično veče. Ja ću dati što imam dati, oni će valjda prihvatiti, a ako ne prihvate idemo dalje”, kazao je Jusić prije nastupa, prenosi Onogošt.

Na pitanje kako komentariše što je jedan od veterana sa prostora ex Jugoslavije koji i dalje opstaju na sceni, on je kazao, da kada radite ono što volite i kada unesete emociju onda opstajete, dodajući da danas, nažalost, ako šta nedostaje to su emocije, a da je svaka njegova pjesma nabijena emocojama. Jusić nije propustio priliku da pomene i Miladina Šobića.

“Mene su stvorili moji Skalini i moj Dubrovnik. Miladin Šobić i ja smo bili i ostali veliki prijatelji, još iz 70- tih godina kada smo zajedno nastupali u Beogradu. Čak je i pokupio od mene neke štoseve na gitari. Mnogo ljudi me je pitalo šta je sa njim, a ja sam ga vidio prije četiri godine i nagovarao sam ga da opet radi. Ipak, svako ima svoju sudbinu i svak je kovač svoje sreće”, navodi 74-godišnji Jusić, koji je karijeru započeo daleke 1968.

Ogromno oduševljenje kraj Krupačkog jezera uslijedilo je kada je na scenu izašao Branko Đurić – Đura i ostali članovi sastava Bombaj štampa, kojima je ovo bio prvi nastup u Nikšiću, a ujedno i na ovom festivalu.

Oko ponoći scenu je zauzela grupa “Prti bee gee”, kada su se užitku mogli predati mnogobrojni ljubitelji hip-hopa, da bi na radost mnogih sugrađana, nakon njih nastupio nikšićki punk sastav “Punkreas”. Član ovog benda, Mihailo Bulajić, kazao je da su oni pojedinačno tu od prvog dana Lake festa.

Završne noći festivala na binu će prvo Aklea Neon, a nakon toga nastupiće Kolja i grobovlasnici. Potom će scena biti rezervisana za Artan Lili, a nakon toga i za čuvenu nišku grupu Kerber. Nakon Kerbera nastupa Hajda i smak, a čast da zatvori ovogodišnji festival imaće novosadski sastav Love hunters.

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari