1
min read
A- A+
Pročitano

Hrvatsku na Evroviziji predstavlja Franka Batelić

13/02/2018 - 15:24
Autor:Fos Media
98 pregleda

Na ovogodišnjem, 63. takmičenju za najbolju pjesmu Evrope Hrvatsku će predstavljati Franka Batelić, mlada umjetnica snažnog i školovanog glasa, koja će u Portugalu izvesti pjesmu "Crazy".

aa

Foto: RTS

Autor numere Crazy je Branimir Mihaljević, a autorka teksta Franka Batelić, javlja hrvatski Jutarnji list. Hrvatska pjevačica je do sada izdala 12 pjesama i ostvarila tri gostovanja u kompozicijama koje izvode drugi pjevači.

Franka se pjevanjem bavi od treće godine. Izvodeći pjesmu Ruža u kamenu, 2008. godine, osvojila je nagradu publike na Hrvatskom radijskom festivalu, a ta numera osvojila je i članove udruženja obožavalaca najvećeg evropskog muzičkog takmičenja (OGAE), koje okuplja četrdesetak evropskih klubova ljubitelja „Pjesme Evrovizije“ i tako pobijedila u konkurenciji od 28 pjesama, navodi se u tekstu Jutarnjeg lista.

Na festivalu „Dora“, na kojem se bira predstavnik Hrvatske na „Evrosongu“ nastupala je 2009. godine sa Pjesmom za kraj.

Evrovizijske scene pokušala je da se domogne i izvodeći pjesmu Na tvojim rukama na 18. konkursu HRT-a za predstavnika Hrvatske na „Pjesmi Evrovizije“.

„Sa dvije godine sam pred televizorom, s daljinskim upravljačem umjesto mikrofona, nabadala stihove pjesme Tonija Cetinskog Nek ti bude ljubav sva, kad nas je 1994. godine predstavljao na Evroviziji. Mami i tati tada sam ushićeno govorila: 'Tako će i Aka, tako će i Aka'. Ta djevojčica u meni nikad nije prestala sanjati. I sada se san ostvaruje! Predstavljaću Hrvatsku radioteleviziju i Republiku Hrvatsku na Evroviziji“, izjavila je za HRT Franka Baletić i istakla da su njen tim i ona sama svjesni odgovornosti koju ovo predstavljanje donosi.

„Spremni smo za izazov i daćemo baš sve od sebe da u Portugalu Hrvatsku predstavimo na najbolji mogući način“, zaključila je mlada muzičarka.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari