1
min read
A- A+
Pročitano

Koncert u čast Olivera Dragojevića 29. jula u Kotoru: Bio je muzičar kakav se rijetko rađa

30/06/2019 - 8:05
Autor:Fos Media
792 pregleda

Koncert u čast legendarnog pjevača i kompozitora, jednog od najvećih hrvatskih muzičara svih vremena, Olivera Dragojevića, biće održan 29. jula u Kotoru, na godišnjicu njegove smrti.

foto

Foto: BoBo/RTVSlo

U okviru Festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike, njegovi sugrađani, pjevač Goran Karan i Akademski pjevački hor Univerziteta u Splitu "Silvije Bombardelli" održaće koncert pod nazivom "Moj galebe".

To će biti prvi u nizu od tri koncerta u serijalu "Coca-Cola Stage", u okviru koga će nastupiti i pjevačke zvijezde Masimo Savić i Sergej Ćetković.

U intervjuu za Pobjedu, hrvatski muzičar Goran Karan govori o predstojećem nastupu na KotorArtu, Oliveru Dragojeviću, muzici...

"Moram reći da mi je velika čast učestvovati na ovom koncertu, posebno što se događa u Kotoru. Mislim da je divno što je Festival KotorArt odlučio da oda počast ovakvoj legendi. Oliver je bio muzičar kakav se rijetko rađa, predstavnik svoje generacije. Ostavio je pjesme koje nemaju rok trajanja, pjesme koje čekaju neke nove ljude da im otpjevaju kako se voljelo i kako će se voljeti", kaže Karan.

Oliver je, kaže, bio duhovit i direktan.

"Onako, baš na 'splitski' način, što se kaže 'u glavu'. Prirodan za ljude sa naših prostora. Pravo na takav humor dolazi najviše od toga da se znaš našaliti i na svoj račun, kao i primiti šalu. U životu mi je dao nekoliko dobrih savjeta, jer sam na neki način išao sličnim putem – pjevao sam pjesme velikog Zdenka Runjića. Savjeti su uvijek bili tačni i dobronamjerni, nije se bojao podijeliti ono što je znao. To sam naročito cijenio, jer je, po meni, ta osobina prisutna kod najboljih ljudi. Sarađivali smo, pjevali zajedno, čak i moje autorske pjesme, igrali fudbal, družili se, svašta radili, ali se, prije svega, poštovali", rekao je on.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari