2
min read
A- A+
Pročitano

Partibrejkersi obilježili drugu noć Bedem festa

03/08/2019 - 12:54
Autor:Fos Media
144 pregleda

Muzički festival Bedem fest, pokazao je druge večeri da među zidinama te drevne gradske tvrđave i dalje živi rokenrol i njeguje se autentična atmosfera po kome je manifestacija prepoznata tokom deset godina trajanja.

Foto

Izvor: Bedem fest, Facebook

Potvrdio je to i nastup legendarnog benda nekadašnje jugoslovenske muzičke scene Partibrejkersi, koji je uz poziv publici ”Kreni prema meni”, kako glasi jedan od njihovih nezaboravnih hitova, izazvao ”Zemljotres” na tvrđavi i pokazao da ”Srce kuca tu je”.

A da je srce sve, da je srce ljubav, kako je nakon nastupa rekao frontmen Partibrejkersa Zoran Kostić Cane, pokazali su i organizatori Bedem festa koji su sa deset baklji, koje simbolično označavaju deset godina Festivala, osvijetlili vrhove gradskih zidina.

”Pozdravljam entuzijazam i energiju, posvećenost poslu i sve na ovom festivalu. Svirao sam par puta i sve je bilo okej. Entuzijasti i pioniri imaju srce da iznesu sav taj napor i svaka im čast. Rokenrol je vječan dok su mu djeca vjerna”, rekao je frontmen Partibrejkersa.

I Oliver Nektarijević iz benda Kanda, Kodža i Nebojša, koji su kao prvi ozbiljniji sastav nastupili na Tvrđavi i prije deset godina, a koji je publika s jakim emocijama prihvatila, ocijenio je da Bedem fest ”nije više ono srce u povoju, nego srce zrelog festivala koje kuca za sve ljude koji su tu“.

”Bili smo neka prelomna grana za nešto što je izraslo u nešto ovako fenomenalno. Može samo da ti bude kompliment da si učestvovao u tome u jednom trenutku kada je Bedem fest bio u povoju. Imamo vrlo poseban odnos prema Bedem festu, koji nam je, možda i najvažniji festival u onome što se zove region”, rekao je Nektarijević nakon nastupa.

A kada su prvi put nastupali 2009. godine na Bedemu, kako se povjerio novinarima Nektarijević, imali su predrasude da je Nikšić kao mjesto opasnog življenja u kome su oni nepoželjni, ali je to „razbijeno u prvih 15 minuta“ i shvatili su da je to grad pjesnika i umjetnosti.

I nikšićki sastav Vizant, koji je tvrđavu „razbio“ tvrdim metal zvukom i snažnim glasom frontmena Saše Zejaka, ocijenio je da je taj festival obilježava Nikšić, da je on slovo njegovog identiteta.

„Ovaj Festival nikoga ne dijeli ni po kakvoj osnovi, samo muzika, ljubav, raspoloženje. Ja podržavam ovaj festival,koji je Petar Šundić sa prijateljima iznio na svojim leđima i pokazao da može da se radi na pošten način i propagira rok muzika. Pozdravljam Bedem fest, pozdravljam to što on radi.”, rekao je Zejak i dodao da je Nikšić grad rokenrola, ne samo, jer ima mnogo bendova, već što najviše ljudi u njemu sluša rok. 

Vizant će, kako je saopštio Zejak, prihod koji ima od bedem festa dati osobama sa posebnim potrebama kako bi na taj način pomogli njihovu inkluziju.

Mladi beogradski autorski bend Lagana sreda sa svojom, kako kažu, sirovom rekonerol energijom, otvorio je drugo veče Bedem festa, za koji im je ulaznica bila pobjeda na petom Bunt Rok Festivalu, dok je završetak druge večeri označio hrvatski sastav Svemirko, koga publika 2nije puštala” sa scene do ranih jutarnjih sati.

Prema programu festivala, treće noći nastupiće Darko Rundek , Doktor Nele Karajlić, Who see, Eva Braun i sastav Vrulja.

Pročitajte i ovo:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari