1
min read
A- A+
Pročitano

Sestre Anja i Olja Šaranović za FOS: Ljudski glas je najljepši instrument, ako je pjesma dobra publika će to osjetiti (FOTO+VIDEO)

11/02/2019 - 12:20
Autor:Violeta Rovčanin
1343 pregleda

Sestre Anja i Olja Šaranović iz Podgorice, poznate po pjesmama „Zemljo moja“ i „Svečana pesma“ nedavno su objavile pjesmu „I still swear to you“ (Još se u tebe kunem). Ovo je,kako kažu, prvi korak ka inostranoj karijeri koja će, vjeruju, biti uspješna.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

 

„Svečana pjesma“ i „Zemljo moja“ su namjenske i otpjevane su na specifičan način u klasičnom stilu. Pošto smo završile solo pjevanje, to je bio naš doživljaj kako treba otpjevati ovaj muzički žanr. Mišljenja smo da se rodoljubive pjesme moraju pjevati svečano a ne u stilu pop muzike. Tako da se ne radi ni o kakvoj prekretnici. Nisu stil koji inače njegujemo“, kažu Olja i Anja za FOS i dodaju:

„Odmalena smo uživale slušajući američki pop i mjuzikle, tako da se može reći da je to najbliže našem senzibilitetu. Dugo smo tražile pjesmu kao što je „I still swear to you“. Igrom sudbine je ona pronašla nas.“

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Muziku je komponovao Damjan Lazarov, tekst je pisao Elvir Mekić a za aranžman i produkciju zadužen je Marko Milatović. Pjesma je, kako kažu sestre Šaranović, odlično prihvaćena od strane publike.

„Naišla je na odlične reakcije publike i neizmjerno nam je drago zbog toga. U umjetnosti kao i u životu sve je neizvjesno. Za sad sve ide svojim tokom. U svakom poslu, pa i u ovom, neizbježni su i negativni komentari ali na to se ne obaziremo. Istina je da nekad iz kritike možemo naučiti više nego iz pohvale“, kažu Anja i Olja za FOS.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Svaki stih pjesme protkan je snažnom emocijom, jer kako kažu ove djevojke, emocija pokreće svijet.

„Naše skromno mišljenje je da bez emocija nema istinskog umjetničkog djela. U ovoj pjesmi dominiraju ljubav i vjera. Trudimo se da svakoj pjesmi damo svoj pečat a samim tim i emociju.“

Nadaju se da će uskoro zapjevati i na drugim stranim jezicima.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

„Engleski jezik je kao stvoren za muziku. Inače tečno govorimo engleski, a uz to dobro vladamo i španskim i italijanskim. Namjeravamo da u budućnosti pjevamo i na tim jezicima.“

Načinile su prvi korak ka inostranoj sceni ali o planovima, kažu, ne vole da govore unaprijed.

„Ne znamo gdje će nas život odvesti pa iz tog razloga ne volimo da govorimo unaprijed. Treba imati cilj i hrabro ići ka njemu. Što se tiče publike, ona je najbolji pokazatelj istine. Jer u muzici ne postoje jezičke barijere. Ljudski glas je najljepši instrument. Ako je pjesma dobra publika će to osjetiti“, iskrene su sestre Šaranović.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

„Pjesma će dobiti svoju filmsku priču. Što se tiče karijere za sad želimo da se fokusiramo na pjesmu. Ima vremena za sve, korak po korak“, zaključuju Olja i Anja za FOS.

Pogledajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari