1
min read
A- A+
Pročitano

Anđelina Džoli donirala milion dolara

26/03/2020 - 17:45
Autor:Fos Media
314 pregleda

Angelina Džoli pazi na djecu kojoj su potrebni obroci kod kuće tokom pandemije koronavirusa. Osim što je dala novac za hranu, ona finansira i desetine škola iz najugroženijih područja svijeta.

Foto: EPA-EFE

Foto: EPA-EFE

Ova Oskarovka i aktivistkinja donirala je milion dolara organizaciji No Kid Hungry, koja distribuira pomoć, kako bi zajednice mogle da pomognu da se nahrane djeca koja su se oslanjala na školski ručak, piše People, a prenosi Klix.ba.

"Od ove sedmice je više od milijardu djece izvan škola, jer su one zatvorene zbog koronavirusa. Mnoga djeca zavise o brizi i prehrani koju su imala tokom vremena provedenog u školi, uključujući i gotovo 22 miliona djece u Americi kojima je potrebna hrana. No Kid Hungry ulaže odlučne napore da osigura potrebnu hranu što većem broju djece", rekla je Džoli (44) u svojoj izjavi.

Ova donacija nije jedini način na koji ova majka šesoro djece pomaže onima kojima je pomoć potrebna tokom koronavirusa.

Ona je, takođe, dala donaciju Agenciji za izbjeglice Ujedinjenih nacija i poslala je podršku školama koje finansira u Avganistanu, Kambodži, Keniji i Namibiji, kako bi osigurala da će nastaviti s radom tokom pandemije.

Džoli, trenutno, finansira deset škola u Kambodži preko Maddox Jolie Pitt fondacije, osnovane u čast njenog najstarijeg sina kojeg je usvojila iz Azije. Takođe finansira i školu za djevojčice u Keniji i dvije druge škole za djevojčice u Avganistanu.

Anđelina radi s UNESCO-om na uspostavljanju Globalne koalicije za obrazovanje kako bi pomogla djeci da ostvarei učenje na daljinu tokom razdoblja kada su škole zatvorene.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari