1
min read
A- A+
Pročitano

Dikaprio: Greta Tunberg je lider našeg vremena

02/11/2019 - 19:31
Autor:Fos Media
551 pregleda

Oskarovac Leonardo Dikaprio i poznati borac za zaštitu životne sredine sreo se sa najpoznatijom aktivistkinjom današnjice, 16-godišnjom Gretom Tunberg.

Foto

Foto: Instagram

Dikaprio je mladu Gretu nazvao "liderom našeg vremena" i pohvalio njenu borbu protiv klimatskih promjena.

Glumac, koga su široko kritikovali zbog upotrebe privatnih džet aviona uprkos zalaganju za zaštitu planete i borbe protiv zagađenja, rekao je da je "čast" razgovarati s klimatskom aktivistkinjom, objavivši fotografije sa Gretom.

U postu na Instagramu Leonardo je rekao kako se nada da je Gretina poruka "poziv svjetskim liderima da se probude", dodajući da ga ova srednjoškolka čini "optimističnim u pogledu budućnosti."

U međuvremenu je Greta preko svojih naloga na društvenim mrežama potražila pomoć kako bi prisustvovala samitu Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama COP25.

Ona je krenula na put ka Čileu, ali kako je samit premješten iz Santjaga u Madrid, ispostavilo se da je prešla pola svijeta uzalud i da sad mora da nađe način da opet pređe Atlantik, a zbog ekoloških razloga odbija putovanje avionom.

"Sada moram da nađem način da pređem Atlantik u novembru... Ako bi neko mogao da mi pomogne da pronađem transport, bila bih zahvalna", napisala je Greta, prenosi Blic.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari