1
min read
A- A+
Pročitano

Epl isplatio programerima više od 120 milijardi dolara

22/09/2019 - 10:12
Autor:Fos Media
167 pregleda

Eplova trgovina mobilnih aplikacija, Ep stor (App Store), danas broji više od 2,2 miliona različitih programa.

foto

Foto: Apple

Kada je 2008. godine kreiran američki tehnološki gigant vjerovatno nije bio svjestan da će njihova digitalna trgovina na kojem je tada bilo nešto više od 500 programa 11 godina kasnije postati jedno od vodećih tržišta mobilnih aplikacija.

"Naša platforma kreirala je jednu potpuno novu nišu poslova koji do tada nisu postojali", istakao je glavni operativni direktor Epla, Džef Vilijams, a prenosi B92.

Kako navodi Foks biznis, programeri koji svoje aplikacije besplatno ili uz naknadu korisnicima nude na Ep storu samo prošle godine zaradili su 34 milijarde dolara, što je 28 odsto veće u odnosu na prethodnu 2017.

Tako na primjer, u SAD-u trenutno postoji više od 1,9 miliona programera koji svoje programe nude na ovoj digitalnoj trgovini.

"Kreiranjem Ep stora, svakom pojedincu omogućili smo lakši pristup milionskom tržištu. Upravo je to najveći uspjeh ovog projekta", objasnio je Vilijams.

Inače, od lansiranja platforme do danas, ovaj američki div programerima je ukupno isplatio više od 120 milijardi dolara.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari