1
min read
A- A+
Pročitano

Global citizen forum - Sveti Stefan: Dolazi oskarovac, a možda i muzička zvijezda

20/07/2017 - 11:42
Autor:Fos Media
342 pregleda

Crna Gora će biti domaćin četvrtog Global citizen foruma koji okuplja svjetske lidere, članove kraljevskih porodica, filantrope i slavne ličnosti, pa se očekuje dolazak glumca Roberta de Nira, pisca Robina Šarma, supruge bivšeg britanskog premijera Tonija Blera, Šeri, a možda i ambasadorke dobre volje Un i pjevačice Šakire. 

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Forum će biti održan na Svetom Stefanu 19. i 20. oktobra pod pokroviteljstvom premijera Crne Gore, Duška Markovića.

De Niro, čuveni pisac i motivacioni govornik Robin Šarma i supruga bivšeg britanskog premijera Tonija Blera, aktivistkinja za prava žena i advokatica Šeri Bler su već potvrdili dolazak, dok je još nepotvrđen dolazak pjevačice Šakire, najavljeno je na zvaničnom sajtu ovog foruma.

Forum globalnog građanina, koji je osnovao Armand Arton, stvoren je da se fokusira na globalne izazove i mogućnosti vezane za migracije i koncept globalnog građanstva iz perspektive pojedinaca i vlada.

Global Citizen Forum nudi ekskluzivnu priliku da se sastanu i razmjene ideje sa globalnim liderima, filantropima, vizionarima u industriji i poznatim ličnostima. 

U toku dva dana trajanja foruma učesnici će, kako se navodi, saznati o globalnim izazovima sa kojima se danas suočava svijet i njeguju odnose koji mogu dovesti do odgovora.

Tema ovogodišnjeg foruma biće “Mogućnosti u doba neizvjesnoti”.

Kako je pojasnio Arton, osnivač Foruma, učesnici će raspravljati o inicijativama, praktičnim koracima i velikim odlukama neophodnim u doba neizvjesnosti.

“Svijet svjedoči političkoj i ekonomskoj neizvjesnosti bez presjedana. Tehnologija, novi načini komunikacija i mijenjajuća očekivanja preoblikuju živote ljudi. Društva i zajednice se samostalno organizuju i jedni sa drugim komuniciraju na potpuno nove načine. Tradicionalne politike i stara savezništva su ozbiljno dovedena u pitanje. Lični identiteti su fluidniji nego ikada ranije”, kazao je on.

Dolazak na forum potvrdili su i bivši generalni sekretar Ujedinjenih nacija Kofi Annan, bivši predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo, generalna direktork UNESCO-a Irina Bokova, premijer Antigve i Barbuda Hon. Gaston A. Brovne, Grammi nagrađivani muzičar Viclef Jean, penzionisani general SAD Vesli Klark…

Prethodni forumi su održani u Dubaiju, Torontu i Monaku.

Komentari