1
min read
A- A+
Pročitano

Podlegla pritisku: Kim Kardašijan će preimenovati liniju donjeg veša Kimono

02/07/2019 - 12:23
Autor:Fos Media
520 pregleda

Rijaliti zvijezda Kim Kardašijan najavila je da će preimenovati ime brenda linije donjeg veša za žene, nakon što se našla na udaru mnogih, posebno Japanaca koji su je osudili zbog nepoštivanja japanske kulture.

Foto

Foto: Reuters

Neki su se Japanci na društvenim mrežama žalili da linija "Kimono Intimates" ne poštuje tradicionalnu japansku odjeću.

Iako je još prošle nedelje rekla da ne namjerava da mijenja ni ime brenda ni kolekcije, u međuvremenu se predomislila, pa se na Tviteru izvinila, najavivši da će uskoro objaviti i novi naziv brenda. 

"Uvek slušam, učim i razvijam se. Kad sam objavila ime svoje modne linije uradila sam to s najboljim namjerama", objavila je između ostalog Kardašijan na Instagramu.

Kimono, tradicionalna odora s dugim rukavima i pojasom oko struka u Japanu se nosi od 15. vijeka. Smatra se i simbolom japanske kulture, a danas ga žene većinom nose u svečanim prilikama.

"Nosimo kimono kada slavimo zdravlje, dječje rođendane, vjeridbe, mature, ali i na sahranama. Riječ je o svečanoj odjeći koja se u porodicama prenosi s koljena na koljeno", pojasnila je jedna Japanka. 

Većinu Japanaca razljutilo je to što je izgledalo da će tradicionalni dio odjeće nositi isti naziv poput donjeg veša.

Tviteraši su prošle nedelje pokrenuli kampanju pod heštegom #KimOhNo, kao i peticiju koju je potpisalo više od 126.000 ljudi. Njome od Kardašijan traže promjenu naziva brenda, prenosi N1.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari