1
min read
A- A+
Pročitano

Rasta optužen za napad na Loku

12/01/2018 - 22:02
Autor:Fos Media
177 pregleda

Protiv srpskog repera Stefana Đurića Raste, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je optužni predlog zbog napada na vlasnika firme "Maskom" Slobodana Nešovića Loku, 18. aprila prošle godine.

Foto

Foto: Skandal

Na teret mu se stavlja krivično djelo nasilničko ponašanje, za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. Kako nam je saopšteno, čeka se da Prvi sud zakaže početak glavnog pretresa.

Novosti podsjećaju da se incident dogodio na uglu Kosovske i Kondine ulice u Beogradu, gdje se nalaze prostorije Nešovićeve agencije. Kako je ispričao prilikom saslušanja u Tužilaštvu, Đurić je tog dana došao sa još nekoliko osoba i zatražio da raskinu ugovor, kao i da mu isplati 30.000 eura. Kada je to odbio, jer je smatrao da za to nema nikave osnove, prema Nešovićevim riječima, Đurić i momci koji su bili sa njim su ga napali, poslije čega je on pozvao policiju. U Urgentnom centru je konstatovano da je zadobio lake tjelesne povrede.

Sa druge strane, reper je tvrdio da je vlasnik "Maskoma" inscenirao cio događaj, bacivši se niz stepenice, kako bi ga optužio da ga je udario. Kazao je i da tako nešto ne bi uradio jer je javna ličnost, zbog čega vodi računa o tome kako se ponaša. Đurićev branilac advokat Borivoje Borović svojevremeno je naveo da je njegov klijent došao da raskine ugovor, jer ga se Nešović nije pridržavao. Kazao je i da mu Đurić nije tražio nikakve pare, već da je samo želio da raskine poslovnu saradnju, jer mu ovaj nije isplaćivao novac od autorskih prava prema dogovoru.

Komentari