1
min read
A- A+
Pročitano

Sintija Nikson izgubila trku za guvernerku Njujorka

14/09/2018 - 14:10
Autor:Fos Media
173 pregleda

Njujorški guverner Endrju Kuomo pobijedio je glumicu Sintiju Nikson i obezbijedio nominaciju Demokratske stranke za treću trku za mjesto guvernera, pokazuju nezvanični rezultati.

a

Foto: AFP

Kuomo je osvojio 63,8 odsto glasova, u odnosu na 34,5 odsto za Nikson, pošto je oko 74 odsto izbornih okruga objavilo rezultate, prema njujorškoj izbornoj komisiji.

Bivša glumica serije "Seks i grad", 52-godišnja Nikson zalagala se za zdravstveno osiguranje koje finansira država i veći porez za najbogatije, renoviranje njujorške podzemne željeznice, besplatno obrazovanje te smanjenje cijena stanovanja, prenosi N1.

U televizijskoj debati u avgustu, ona je pokušala Kuoma da opiše kao karijernog političara i pripadnika elite, dok je Kuomo naglasio njin nedostatak iskustva kazavši da glumica potcjenjuje izazove vođenja države i "živi u svijetu fikcije".

Kuomo potiče iz "demokratske" porodice, a njegov otac takođe je bio njujorški guverner.

Izbori za njujorškog guvernera biće održani 6. novembra. Nikson je tumačila lik Mirande Hobs u seriji HBO-a "Seks i grad". Udata je za aktivistkinju Kristin Marinoni, a prije toga bila je udata za muškarca s kojim ima troje djece.

Pročitajte još:

 
is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari