1
min read
A- A+
Pročitano

Uzburkala javnost: Zašto je unuka Boba Marlija policajcu rekla "ne" ? (VIDEO)

15/05/2018 - 20:26
Autor:Fos Media
298 pregleda

Četvoro prijatelja je preko Airbnba našlo smještaj u Rialtu, u Kaliforniji. Kad su se odjavili i krenuli, našli su se u sceni dostojnoj akcionih filmova - policija ih je opkolila sa sedam vozila, vikala im da podignu ruke i da stižu helihopteri... Ispostavilo se da je neko iz komšiluka pozvao policiju misleći da su lopovi.

Donisha Prendergast

Donisha Prendergast, foto: Instagram

Pretpostavka je da se to ne bi desilo da troje od njih nisu bili Afroamerikanci i da se nisu zatekli u bjelačkom kraju.

I možda bi to bilo zataškano kao "manji rasistički incident" da među njima nisu bile rediteljka Kelly Fyffe-Marshall i Donisha Prendergast, ispostaviće se unuka legendarnog Boba Marlija.

"Komšinica je vidjela troje crnaca koji pakuju torbe u kola i pretpostavila da smo krali. Pozvala je policiju. Prvo smo se zezali oko tog nesporazuma, fotkali se i snimali. Ali 20 minuta kasnije se situacija otela kontroli... Rekli su nam da ne znaju šta je Airbnb i ubjeđivali nas da lažemo. Držali su nas 45 minuta dok nismo uspjeli da raščistimo nesporazum. Nije bilo smiješno. Istraumirani smo. Bila sam ljuta, frustrirana i tužna", napisala je Kelly na Facebooku uz snimak koji je obišao svijet.

Za Donishu Prendergast ova neprijatna situacija bila je pokazatelj da borba njenog djede mora ponovo da postane aktuelna.

"Ono što se desilo tog dana bilo je pogrešno. I to što sam ja danas živa i mogu da ispričam šta se zapravo desilo, ne čini ga manje lošim. I to što ne ležim sa lisicama na rukama dok se moja krv razliva ulicom ne čini to manje nasilnim. nama je oduzeto dostojanstvo. Cijeli svijet voli da pjeva pjesmu "One love". Izazivam ga da "One love" pretvori u akciju", rekla je Marlijeva unuka za CNN, piše Noizz.rs.

 

"Kada mi je policajac rekao da podignemo ruke u vazduh, ja sam rekla "ne". Rekla sam "ne", jer ti neću dozvoliti da me vidiš prvi put i misliš da sam kriminalac. Rekla sam "ne" jer imam pravo da budem u pravu. A ti griješiš. U ovom trenutku ti griješiš", objasnila je Donisha, a hiljade ljudi danas šeruju njenu poruku.

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari