1
min read
A- A+
Pročitano

Veliko iznenađenje: Magazin Tajm proglasio ličnost godine! (FOTO)

06/12/2017 - 15:12
Autor:Fos Media
102 pregleda

Žene iz grupe "Rušiteljke tišine" (The Silence Breakers"), koje su u javnosti podigle svijest o seksualnom zlostavljanju u svijetu šoubiznisa i dovele do niza suočavanja žrtava sa svojim zlostavljačima, proglašene su ličnostima 2017. godine.

video

"Žene koje su prekinule tišinu" osnivači su pokreta #MeToo, kampanje na društvenim mrežama osnovane sa ciljem da se javnosti skrene pažnja na seksualno uznemiravanje u Holivudu. 

Nakon što je glumica Alisa Milano popularizovala ovaj haštag, javile su se hiljade žena koje su željele da podijele svoju priču. 

Mnoge poznate dame tako su riješile da progovore o "javnim tajnama" u svijetu zabave i negativnim iskustvima u toku svoje karijere.

Među njima su glumica Ešli Džad, aktivista Tarana Burke, glumica Selma Bler, američka političarka Sara Gelser, pjevačica Tejlor Svift i glumica Rouz Mekgovan. 

U najužem krugu kandidata za ličnost 2017. godine našli su se američki biznismen Džef Bezos, američki predsjednik Donald Tramp i kineski predsjednik Si Đinping, prenose svjetski mediji.

Prema mišljenju čitalaca koji su učestvovali u anketi magazina, ličnost godine je Muhamed ibn Salman, prestolonasljdnik Saudijske Arabije. 

Magazin Tajm ličnost godine bira još od 1927.

 

Komentari