1
min read
A- A+
Pročitano

Napravite mirišljave praznične ukrase! (FOTO)

07/12/2017 - 9:46
Autor:Fos Media
42 pregleda

Upotrijebite štapiće cimeta da napravite originalnu dekoraciju za dom i ujedno unesete mirise koji će donijeti duh praznika u vaš dom.

Foto: jojotastic

Foto: jojotastic

Mirisni vijenac od narandže i cimeta

Foto: jojotastic
Foto: jojotastic

Štapići cimeta i kriške sušene narandže su savršena kombinacija mirisa koja najavljuje praznične dane. Upotrijebite ih da napravite dekorativni vijenac tako što ćete dvanaest štapića povezati tako da kreiraju je dan ornament, a zatim na vijenac naizmenično ređati kolutove narandže i ornamente.

Ornamenti od štapića cimeta

dgb
Foto: jojotastic

Ornamente od štapića koje ste koristili za vijenac možete upotrijebiti i kao pojedinačne ukrase koje možete okačiti na jelku ili ulazna vrata. Za svaki ukras potrebno je 12 štapića, tri drvene perle, kanap i dugačka igla.

Zvjezdice od cimeta

Foto: jojotastic
Foto: jojotastic

Simpatične zvjezdice možete napraviti lako od pet štapica cimeta, grančica ariša i zvjezdastog anisa. Grančice i cimet možete povezati  kanapom ili ih zalijepiti silikonskim lijepkom i na kraju ukrasiti anisom.

Simpatični ukrasi za jelku

Foto: jojotastic
Foto: jojotastic

Tri štapića cimeta, komad kanapa i kožne trake dovoljni su da napravite ove šarmantne ukrase za novogodišnju jelku. Možete ih dodatno ukrasiti šarenim kanapom koji ćete zalijepiti ili zavezati oko jednog ugla.

Aromatični kolačići

stf
Foto: jojotastic

Iako nisu jestivi, ovu aromatični "kolačići" navešće će vas da poželite da ih pojedete. Napravite smjesu od cimeta, jabuke, karanfilića, muskatnog orašćića, kardamona i lijepka. Pomoću modle oblikujte kolačiće po želji, a koristeći slamku napravite rupe za kačenje. Ispecite kolačice, ukrasite ih i okačite

Mirišljava dekoracija za sto

dfb
Foto: jojotastic

Sakupite šišarke i operite ih u vodi sa malo sapunice. Kada ih očistite, naprskajte ih mješavinom vode i esencijalnih ulja. Izložite u dekorativnoj korpi zajedno sa štapićima cimeta.

Svjetlucavi ukrasi za paketiće ili jelku

dgbdb
Foto: jojotastic

Na sličan način, koristeći istu smjesu kao kod aromatičnih kolačića, možete napraviti mirišljave ukrase koje ćete zakačiti na poklončiće, vijenac ili jelku. Nakon što ispečete smjesu, premažite lijepkom jednu stranu ukrasa i pospite svjetlucave šljokice.

Izvor: Kuća stil

Komentari