1
min read
A- A+
Pročitano

Sa samo pet sitnica pretvorite balkon u mjesto zbog kojeg je lakše ostati doma

18/03/2020 - 10:26
Autor:Fos Media
209 pregleda

Situacija je trenutno takva da je ostanak doma nikad bitniji, a "ostanite kod kuće" savjet koji neprestano ponavljaju i medicinari. Kako biste lakše "ubili" vrijeme, boravak u kući ili stanu možete iskoristiti i za obavljanje svih onih stvari koje ste preskakali jer vam se nije dalo ili jednostavno niste imali vremena, a ako ste vlasnici balkona - idealno je vrijeme da ga (ako već niste) pretvorite u razlog zbog kojeg će ostanak kući biti puno lakši.

f

Foto: mycroatianhome/Instagram

Razlog ostanka kući je vrlo jasan. Izbjegavanjem velikih okupljanja, bliskih kontakata i svih drugih nepotrebnih "izleta" pomažemo u sprječavanju širenja koronavirusa.

Naravno, dugotrajan boravak u kući nije nimalo lagan zadatak. Prvih nekoliko dana možda i da, ali nakon nekog vremena mnogi će početi razmišljati o druženjima s prijateljima, ispijanju kafa na suncu...

U takvim trenucima nemojte zaključiti kako "neće koronavirus baš vas napasti" i odustati od discipline, nego još jednom dobro razmislite o važnosti ostanka doma u trenutnoj situaciji - i, ako ste u mogućnosti, ostanite doma i iskoristite to vrijeme za obavljanje svih onih stvari za koje niste imali vremena, kao što je upravo sređivanje balkona.

Naravno, ovo ne znači da prvo trebate otići u šoping centar i kupiti sve što ste zamislili za vaš balkon.

U trenutnoj situaciji iskoristite ono što se nudi u vašem domu i pretvorite balkon u savršenu oazu za nadolazeće razdoblje. Ne treba vam puno. Samo pet stvari koje vjerovatno imate u vašem domu biće dovoljno za stvaranje idealne lokacije za upijanje sunčevih zraka i uživanje u svježem zraku.

1. Sto i stolice

Sto i stolice ili barem jedna stolica su oprema koju mnogi već imaju na balkonu.

Ako niste među njima, za razdoblje u kojem se trenutno nalazimo poslužiće i vaša kuhinjska stolica. Bitno je samo da imate nešto na što ćete sjesti i uživati.

2. (Ukrasni) jastuk

Da bi vam bilo što udobnije jedan od ukrasnih jastuka iz vašeg doma preselite na balkon.

3. Biljka

Ako ste ljubitelji biljaka, barem onih za koje se lako brinuti, jednu ili više njih iznesite na balkon. Malo zelenila donijeće dašak prirode u vašu "sobicu na otvorenom".

4. Svijeće ili lampice

f

Foto: Unsplash.com

Balkon ne mora biti samo jutarnja oaza. Na njemu možete dočekati i kraj dana, a za lijepu atmosferu dovoljna će biti mirisna svijeća ili lampice. Poslužiće i one za božićno drvce koje za ovu priliku možete izvaditi iz kutije.

5. Šolja kafe (ili čaja)

Ovo je možda jedina neophodna stavka s ovog popisa. Započnite dan šoljom omiljenog napitka na vašem balkonu. Udahnite svježi zrak, popijte kafu i krenite u dan, a svaki put kad pomislite kako više ne možete biti u kući - balkon vas čeka.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari