1
min read
A- A+
Pročitano

Vrata od veš mašine uvijek ostavite otvorena kada je ne koristite

06/03/2020 - 10:45
Autor:Fos Media
173 pregleda

Vodoinstalater i majstor za popravljanje veš mašina upozorio je da nikada ne bi trebalo zatvarati vrata od mašine dok se ona ne koristi, jer se tako skupljaju bakterije i prljavština.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Majstor iz Australije upozorio je da zatvaranje vrata stvara visoku temperaturu koja je idealna za razmnožavanje bakterija.

"Prvo što kažem svojim mušterijama je da ostavljaju vrata veš mašine otvorena dok je ne koriste. Ostavljanje vrata zatvorenim satima ili danima može prouzrokovati razne probleme", napisao je na svom Fejsbuk profilu.

"Najveći problem je skupljanje prljavštine i bakterija. Dosta ljudi mora da mijenja gumu zaduženu za zatvaranje vrata zbog nakupljene prljavštine, što se može izbjeći ako vrata ostavite otvorena", nastavio je.

Njegov savjet došao je nakon što je primijetio objavu šokirane korisnice koja se pitala zašto joj iz veš mašine dolazi neugodan miris i kako da očisti nakupljenu prljavštine koju je pronašla ispod gume za zatvaranje. Dobila je savjet da nanese smjesu sode bikarbone i dezinfekcijskog sredstva i ostavi da djeluje sat vremena. Zatim je potrebno dobro očetkati sve djelove i dobro ih obrisati.

Ipak kako biste izbjegli nepotrebno četkanje i pranje bakterija i prljavštine koja vam se skuplja u mašini, najlakše je samo ostaviti vrata otvorena i riješićete se muka i problema, prenosi Večernji list.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari