1
min read
A- A+
Pročitano

Dan patišpanja u subotu u Podgorici

08/05/2019 - 10:44
Autor:Fos Media
122 pregleda

Turistička organizacija Glavnog grada Podgorice, u okviru Podgoričkog proljećnog pazara, organizuje tradicionalnu manifestaciju „Dan patišpanja“, u subotu, 11. maja, sa početkom u 17 sati, na Trgu nezavisnosti.

foto

Foto: Turistička organizacija Podgorice

Svi sugrađani i posjetioci grada toga dana će biti u prilici da uživaju u ukusima i mirisima tradicionalnog kolača – patišpanja, nekada neizostavnog na trpezama naših baba. U okviru zabavnog dijela programa za najmlađe je organizovan koncert dječjeg ansambla KUD-a „Rumija“, dok će stariji uživati u zvucima kvarteta „Lanterna“.

Tokom večeri biće organizovano i takmičenje za najbolji domaći patišpanj, a obezbijeđene su vrijedne nagrade. Svi zainteresovani za takmičenje se mogu prijaviti putem telefona na broj 020 673 679 ili putem mejla info@podgorica.travel najkasnije do petka, 10. maja, do 12 sati.

„Dan patišpanja“ organizuje se četvrtu godinu zaredom, u cilju očuvanja tradicije kroz prezentaciju lokalnih proizvoda, te isticanja gastro ponude kao izuzetno važnog segmenta ukupne turističke ponude grada.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari