1
min read
A- A+
Pročitano

Juneća rebra na korejski način

19/07/2019 - 13:34
Autor:Fos Media
189 pregleda

Jednostavan recept za ukusan ručak, koji će brzo nestati sa porodične trpeze.

foto

Ilustracija

Sastojci:

- ½ čaše soja sosa

- 2 supene kašike pirinčanog sirćeta

- 2 supene kašike ulja od susama

- 2 supene kašike aleve paprike

- 8 čena bijelog luka, izgnječenih

- 1 supena kašika sitno isjeckanog đumbira

- 1 mali crni luk

- 1kg junećih grudi i rebara

- ¼ šoljice meda

- susam (za dekoraciju)

- grančica ruzmarina (za dekoraciju)

Priprema:

U činiju pomešajte soja sos, pirinčano sirće, ulje od susama, alevu papriku, đumbir i bijeli i crni luk i sve dobro izmutite. Juneća rebra operite i osušite kuhinjskim papirom ili krpom, a potom dobro premažite marinadom i ostavite da odstoji najmanje 4h.

Kada juneća rebra upiju marinadu, zagrijte rernu na 160 stepeni C, rebra stavite u pekač, a preostalu marinadu sačuvajte. Rebra pecite 2 do 3 sata, uz povremeno okretanje.

Preostalu marinadu sipajte u šerpicu, dodajte med, a zatim prokuvajte dok ne provri i ne dobijete gušći sos. Zatim preliv sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi.

Nakon 2 ili 3 sata izvadite rebarca iz pećnice, prelijte glazuru preko njih, a zatim vratite u rernu i pecite još 5 do 10 minuta. Rebarca isjecite, složite na poslužavnik, a preko njih pospite susam i listiće ruzmarina.

Ukoliko želite ovo jelo možete služiti uz pečeni mladi crveni krompir i sos od paradajza.

Izvor: N1

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari