1
min read
A- A+
Pročitano

Milenijumska čokolada roze boje i neočekivanog ukusa

30/04/2019 - 21:45
Autor:Fos Media
157 pregleda

Ne izgleda poput čokolade, a nema ni ukus kao ona. Ružičaste je boje, a dok je grickate čini vam se da jedete miks svježeg šumskog voća. Ipak, ona jeste čokolada i zove se "rubi".

foto

Foto: Craft Sense

Nastaje od rubi (što znači rubin) zrna kakaoa, koja rastu samo u Ekvadoru, Brazilu i Obali Slonovače, a prvi put su pronađena prije petnaestak godina, i to u divljini.

Potom su stručnjaci belgijsko-francuske firme za proizvodnju čokolade čak 13 godina pokušavali da od ovih neobičnih zrna naprave novu vrstu čokolade, sa željom da njome privuku mlađe kupce, koji bi stalno da isprobavaju nešto novo. Iz tog razloga "rubi" ima i nadimak, "milenijumska čokolada", jer takozvanoj milenijumskoj generaciji pripadaju svi oni rođeni posle 1981, odnosno oni koji su punoljetstvo dočekali na prelasku u 21. vijek ili nakon toga.

Elem, pomenuti stručnjaci su 2017. uspjeli da naprave novu vrstu čokolade i tada je ova ružičasta poslastica, koja ne sadrži dodatne ukuse i boje, predstavljena na sajmu u Šangaju. Poslastičari su je jedva dočekali, a opčinila je i sladokusce iz Japana i Južne Koreje.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari