1
min read
A- A+
Pročitano

Pikantni pileći medaljoni u prezli

24/03/2020 - 14:11
Autor:Fos Media
92 pregleda

Izbjegnite pohovanje i prženje u dubokom ulju, bijelo meso će biti vrlo ukusno ako ga spremite na ovaj način.

f

Foto: Shutterstock

Sastojci:

- 2 pileća bijela mesa

- 80 gr prezli

- ulje

- so i biber

- začini po želji (čili, kari, kurkuma) 

Priprema:

Očistite meso od kožice i žilica, pa nasjecite na manje komade. Posolite i pobiberite, pa prelijte uljem i dobro izmješajte.

Dodajte začine u prezlu, izmješajte, pa u njih uvaljajte komadiće piletine. Složite ih u pleh, na postavljen pek papir, tako da se ne dodiruju.

Pecite dvadesetak minuta, na temperaturi od 200 stepeni.

Prijatno!

Izvor: N1

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari